RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beboerne visste at noe skulle skje

Sist oppdatert:
Lierskogen (NTB): Lensmann Arne Lauvålien i Lier mener omstendighetene rundt mottaksbrannen på Lier kan tyde at beboerne har visst at noe skulle skje.

Noen av beboerne NTB har snakket med, forteller at det var kjent at noe skulle skje på mottaket. Mange hadde pakket bagasjen. Lensmann Arne Lauvålien i Lier kommune bekrefter at politiet ser på det som en mulighet.

- Omstendighetene kan tyde på det. Men her bor det fire personer på små rom, så det er ikke usannsynlig at folk har pakket en del av eiendelene sine ned heller. Det er mange momenter i saken, så vi har foreløpig ikke konkludert med noe, sier han.

Brannen startet like før midnatt tirsdag, og etter få minutter var alle tre brakkebyggene der de avviste asylsøkerne sover, overtent. Sett bort ifra at to personer var til sjekk for røykskader på legevakten, kom ingen personer til skade. Mange hadde pakket med seg opptil flere bager og kofferter.

Politiet har var ved 2.30-tiden i gang med å frakte de siste beboerne bort til Lierbyen ungdomsskole, hvor de skal bo i natt under vakthold fra politiet.

- Vi skal etter hvert snakke med hver av beboerne om saken, men vi har ikke kommet så langt på det ennå. Foreløpig tar vi en kort prat med enkelte av dem før de fraktes med bussen, sier lensmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere