RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Behring Breivik var ruspåvirket

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Blodprøver viser at Anders Behring Breivik ruset seg før terrorangrepene.

Anders Behring Brevik var påvirket av rusmidler under terrorangrepene 22. juli, det bekrefter politiadvokat Christian Hatlo ved Oslo politidistrikt overfor NRK.

- Han hadde en påvirkning, uten at jeg kan gå i detaljer om hva slags stoff det var, sier Hatlo til NRK.

Til VG Nett sier Behring Breiviks advokat, Geir Lippestad at klienten har forklart at det han har tatt, skal være en coctail av medikamenter.

Terroraksjonene krevde 77 menneskeliv. Åtte personer mistet livet under bombeeksplosjonen ved Regjeringskvartalet, mens 68 omkom under massakren på Utøya.

Hatlo fortalte tidligere lørdag til Nettavisen at Breivik kommer til å få tilgang til PC.

- Av sikkerhetsmessige grunner, vil han ikke få en egen PC på cella, men han kommer til å få tilgang til PC, sier Hatlo til Nettavisen.

Vil se TV-serier
Han har også ønsket å få se TV-serier mens han sitter i fengselet. I sitt såkalte manifest har han listet opp en rekke av sine favorittserier, av disse er blant annet de historiske seriene Spartacus og Rome, sience fictionserien Battlestar Galactica, action-krimdramaserien The Shield, vampyr-serien Vampire Diaries, True Blood, samt Dexter, som handler om en seriemorder som jobber for politiet.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om han skal få se TV-serier.

- Men han har fått noen bøker. Ikke alle falt i god jord, men en bok om Norges historie har han fattet interesse for, sier Hatlo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere