RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklager at jeg lurte noen av dere

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Anne Holt sier at hun ikke er forfatteren «anonym» likevel, men at løgnen var et eksperiment.

På fredag avslørte Anne Holt at det var hun som var forfatteren bak bøkene «Kongepudler», «Kindereggeffekten», «Klassekamerater» og «Mordet på Anoym».

Mandag innrømmer hun at det hele var en spøk.

- Har et prosjekt
Hun skriver på bloggen sin at hun som forfattere flest til enhver tid har et eller annet prosjekt på gang. Et av prosjektene til Anne Holt handler om journalistikken i 2000-tallets andre tiår. Der hun mener at noen journalister gror fast foran datamaskinen og blir stadig minfre kritisk til det som tyter ut av den, skriver hun.

Videre skriver Holst at hun natt til fredag slet med å få sove, og lå å tenkte. Da begynte hun å irritere seg over å nok en gang hadde blitt oppringt av en journalist som hadde spurt hun hadde skrevet bøkene signert Anonym.

Ringte etter 12 minutter
Fredag formiddag skrev hun innlegget, og 12 minutter etter at det ble publisert ringte en journalist fra Dagbladet for å finne ut om dette var sant.

Hun fortalte journalisten at hun verken ville bekrefte eller avkrefte om hun var forfatteren bak bøkene, og henviste til bloggen sin.

Deretter var hun i medias søkelys de neste dagene.

- Ok folkens, Beklager at jeg lurte noen av dere. Jeg trengte faktisk å teste ut min teori: Slik mediene er og oppfører seg i dag er det mulig å manipulere dem fullstendig og hinsides enhver rimelighet uten engang å gjøre seg skyldig i noe straffbart, skriver hun mandag på sin private blogg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere