RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklager, ikke noe på dere

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nettavisen fikk ingenting i Aps partiprogram. Sjekk hvem som fikk.

FOLKETS HUS (Nettavisen): Arbeiderpartiet gjorde kort prosess med forslaget til Kampen/Vålerenga Arbeiderpartilag om å la nettmediene få pressestøtte. De siste ukene har Nettavisen fokusert på den norske pressestøtten som gir milliarder til papiraviser, men avspiser nettmediene med kroner null.

Og slik ønsker Arbeiderpartiet at det skal forbli.

- Vi vil øke pressestøtten, men ser at papiravisene sliter mens nettavisene vinner terreng. Derfor blir det ikke noe på dere. Beklager, sa Pedersen til Nettavisen etter sin tale under landsmøte.

Men pressestøtte til nettaviser var nærmest en fotnote under landsmøte i helgen. En av de store sakene - oljeboring i nord - klarte partiet ikke å bli enige om. Sammen med et par andre saker (pelsdyroppdrett og kvinnelig verneplikt) er det dissens i partiet om temaet.

Tja til oljeboring i nord
Da Helga Pedersen presenterte partiprogrammet for 2009 til 2013 sa hun at Ap ikke vil konkludere i spørsmålet om oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

- Noen har sagt dette er feigt av Ap, sa nestlederen fra talerstolen i Folkets hus.

- Men, vi må skaffe oss mer kunnskap først, det er ikke vår linje å si ja til alt overalt, sa hun.

De tre store
De tre store sakene for Arbeiderpartiet fremover blir:

  • Arbeid til alle
  • Økt velferden
  • Bedre skole

Lørdag sa statsminister Jens Stoltenberg at arbeid til alle er jobb nummer en. Skolen vil Arbeiderpartiet gjøre bedre ved å gjøre lærerne bedre, og utvide antall timer. Partiet går inn for heldagsskole på barnetrinnet, og vil øke antall timer til 28 timer per uke. i tillegg skal alle barn sikres plass i kulturskolen.

I tillegg skal barna bli mer disiplinerte, ifølge Arbeiderpartiet. Da Pedersen etter talen fikk spørsmål fra pressen om hvordan elevene skal bli mer disiplinerte, var det få svar fra nestlederen Pedersen.

Mer og bedre utdanning skal også våre nye landsmenn få. Obligatorisk norskopplæring for innvandrere skal opp fra 300 til 600 timer - med obligatorisk prøve etterpå.

Flere leger
Pedersen varslet også krafttak for jernbanen, ja til flere kvoteflyktninger, og nei til skatteletter. Velferd foran skatteletter forblir den røde linjen også gjennom tøffe økonomiske tider.

Ap vil styrke samhandlingen mellom kommune og sykehus, og få folk raskere ut av sykehus. Helsetilbudet i kommunene skal opp kraftig. Målet er 2000 nye leger innen 2015.

- I hovedsak blir det snakk om 2000 nye fastleger i kommunene, sa Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere