*Nettavisen* Nyheter.

- Bensinstasjoner gjør nordmenn feite

Foto: SCANPIX

Mariann Thomassen har klare formeninger om norsk mat.

11.09.09 17:14

(SIDE2): De siste ukene har vi kunnet se Mariann i en noe annen setting enn vi er vant til, nemlig på kjøkkenet.

Siste nytt fra Side2? Klikk her!

Det er i TV3-programmet Klokka åtte hos meg at artisten har tatt steget inn til kjøkkenbenken. Men det skorter ikke på koketalentet, og Mariann klare meninger når det kommer til den norske maten.

Jomfru-duken
Én ting var det imidlertid manko på i Marianns hjem da programmet skulle i gang.

- Jeg måtte gå til anskaffelse av min aller første duk. Jeg har faktisk aldri eid en før, men nå har jeg altså en hvit en.

Matversting
Surferosa-vokalisten har imidlertid en innvending mot maten her til lands, og trekker fram de norske veikroene og bensinstasjonene langs E6 som matverstinger.

- Ved disse stedene er det umulig å få kjøpt god og sunn mat. Alt de har er de ekle pølsene som er laget på rent fett, og det samme gjelder hamburgerne.

Selv foretrekker hun god gammeldags hjemmelaget kost, og da det var hennes tur til å lage middag i tv-programmet, serverte hun en treretters meny basert på oldemorens gamle oppskrifter.

Smaken av barndom
- Norsk mat er det jeg har vokst opp med, og det er den jeg fortsatt lager hjemme. Vi har en tendens til å gjerne glemme hvor gode norske råvarer er, sier hun til Side2.

Den kontroversielle poteten er hun imidlertid mer forsiktig med.

- Altfor mye potet er ikke bra, det inneholder jo masse stivelse. Men heldigvis har vi mye annet deilig tilbehør her i Norge, og masser av grønnsaker.

- Rødvin gir grumsete stemme
Mariann forteller også til Side2 at hun også er glad i utenlandsk mat, noe hun ofte får i seg når hun er ute og reiser. Og selv om hun nylig har blitt skikkelig glad i rødvin, har hun ett aber med å drikke for mye av den også:

- Jeg fikk skikkelig smaken på rødvin da jeg ble servert de virkelig gode vintypene. Italienske typer fra Toscana er favoritten. Men på grunn av garvesyren er jeg litt forsiktig med inntaket, det påvirker stemmen og gjør den grumsete, forteller hun.

Om programmet
I Klokka åtte hos meg på TV3 setter amatørkokker både sine matlagings­kunster og sosiale ferdigheter på prøve. Fire personer som ikke kjenner hverandre skal bytte på å invitere hverandre til middag hjemme hos seg selv, og hver uke møter vi nye personer på et nytt sted i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.