RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bergesen-budet er greit

Sist oppdatert:
Gjennomgangstonen blant shippinganalytikerne iMarkedet har snakket med om Bergesen-budet, er at det er greit, men i den lave enden. Det pekes på at salget vil være negativt for resten av shippingaksjene på Oslo Børs
Les:
Fetterne selger Bergesen til Sohmen(Ny2)

- Prisen er grei, men det er litt billig. Det skal ikke gråtes mange tårer, men noen få, sier analytiker Richard Jansen i ABG Sundal Collier til iMarkedet.

Han påpeker at saken er å betegne som et "fait accompli", i det Bergesen-fetterne nå har valgt å selge.

- Alternativene er ikke akkurat gode, sier Jansen på spørsmål om man bør selge. ABG Sundal Collier hadde et nåverdiestimat på 200 kroner for Bergesen-aksjen.

Analytiker Bjørn Giæver i Gjensidige Nor Equities betegner prisen som fair.

- Vi har en NAV på 172 kroner før LNG-nybyggene, og de bidrar hverken mer eller mindre til prisingen, sier Giæver til iMarkedet.

En tredje analytiker iMarkedet har snakket med sier han er overrasket over at Bergesen-guttene ikke holdt ut lenger, og fikk en bedre pris.

- Det er en smertegrensepris, men det går, sier han.

Han peker videre på at salget er veldig kjedelig for de mindre selskapene på shippinglisten, som på grunn av Frontlines plassering på energilisten, vil bli enda mer marginalisert.

Dag Fjeldstad i DnB Markets mener i likhet med de to første at prisen er helt grei, men B-aksjonærene kan nå stille spørsmålstegn ved hvor mye de får ut. Fjeldstad har et NAV-estimat på 186 kroner.

Når det gjelder utviklingen for de andre shippingaksjene som blir igjen på børsen, påpeker han at det ikke akkurat er mange kandidater igjen til å bli satt i spill.

- Det er ikke sikkert Bergesen forsvinner heller med det første, skal vi tro signalene som kom på dagens pressekonferanse, sa Fjeldstad.

Han er likevel usikker på om det vil komme noen bedre exit-mulighet senere, skulle Sohmen velge beholde rederiet på børs.

- Det er vel usikkert om de vil dele ut noe særlig utbytte, sier Fjeldstad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere