RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Besteforeldre er fedmerisiko

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Ny studie om barnepass og vekt.

(SIDE2:) Små barn som regelmessig blir passet av besteforeldrene har økt risiko for å bli overvektig. Det hevder en britisk undersøkelse blant 12.000 barn i 3-årsalderen. Risikoen var 34 prosent større hvis barnet bodde hos besteforeldrene på fulltid.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Skjemmes bort
Barn som hadde dagmamma, eller fikk oppfølging hos helsesøster hadde ingen risiko for overvekt, ifølge rapporten «the International Journal of Obesity».

I studien ble det sett på informasjon om barn i alderen 9 måneder til tre år. Ungene var født i Storbritannia mellom 2000 og 2001.

Resultatet viser at barna som ble passet på av besteforeldrene på deltid, hadde 15 prosent høyere risiko for å være overvektige.

Barna som ble passet av besteforeldrene på fulltid hadde 34 prosent høyere risiko for å være tykke, skriver BBCNews.

Studien gir ikke svar på sammenhengen mellom vekt og besteforeldrenes barnepass. Men to årsaker kan være at besteforeldre skjemmer bort barnebarnet, i tillegg til mangel på fysisk aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere