RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bevar Vågen som i dag

(Friele Media)
Sist oppdatert:
- M/Y Stella Polaris kommer til å dekke til hele Bryggen. Bevar heller Vågen for småbåtene, sier havneråd-medlem Tor Sundby.

Han mener den tidligere luksusbåten kommer til å ruve mer enn de fleste tror, dersom den blir tauet til Bergen og brukt som restaurant- og hotellbåt.

Dekker hele Bryggen
- Tenk deg Hurtigruten inne i Vågen. Stella Polaris er ikke like høy, men like lang. Den kommer til å dekke til hele Bryggen, sier Sundby til ibergen.no

Han påpeker at han ikke taler på vegne av havnemyndighetene i Bergen når han sier at Stella ikke hører hjemme i byens havneområde.

Fokuserer på seilskutene
Til ibergen.no sier Carl Fredrik Torsager ved Riksantikvaren at Stella Polaris er et like viktig klenodium som Stadsraad Lemkuhl, men Sundby er uenig.

- Folk under 40 år har neppe noe forhold til denne båten. Det er en flott skute og alt det der, men ett sted må grensen gå. Vi bør heller konsentrere oss om å ta vare på de tre seilskutene vi har her i landet, sier Sundby - som mer enn gjerne unner Oslo å få skipet på Aker Brygge.

- Det gjør meg ingenting hvis den havner i Oslo, sier han.

Han legger til at småbåthavnen i sentrum skaper liv og røre i bybildet, og liker ikke tanken på at dette forsvinner til ære for 126 meter med cruiseskip.

- La båten ligge ved Meland golfklubb. De mangler et hotell i forbindelse med golfbanen, sier Sundby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere