Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bhatti kan gjerne finne seg et annet land

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Klar tale fra Frp-leder Siv Jensen.

Jensen fulgte demonstrasjonen inne fra Stortinget fredag. Bare et 30-talls personer møtte opp til arrangementet i regi av gruppen Muslimer mot okkupasjon. Den kontroversielle muslimen Arfan Bhatti holdt en appell og varslet nordmenn om at deres sikkerhet vil være truet «så lenge den norske regjering fortsetter med sin aggresjon mot det muslimske folk».

Frp-lederen reagerer sterkt på retorikken. Hun finner det uforståelig at personer her i landet utvikler det hun betegner som hatske holdninger.

- Til disse folkene vil jeg si: Dere er gitt uante muligheter. Dere har ytringsfrihet, religionsfrihet, kan delta i et demokrati. Hvis dere ikke liker det, så reis til et islamistisk land og dyrk deres forkvaklede verdier der, sier Jensen.

Les også: - Bhatti slo til et NRK-kamera

- Bhatti kan åpenbart ikke føle seg vel her i Norge. Da er det bare å lete etter et annet land, kanskje ett med mer undertrykking, sier hun.

Jensen understreket samtidig at demonstrantene er i sin fulle rett til å ytre seg, selv om uttalelsene er «til å få kuldegysninger av». Hun er glad for at en gruppe motdemonstranter møtte opp for å snu ryggen til markeringen.

- Jeg har satt stor pris på det oppgjøret som muslimer har tatt. Det er forskjell på muslimer og radikaliserte islamister som tar religion som gissel for å nå politiske mål, sier hun.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!