RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat/Nettavisen

- Bhatti og gjengen kan dra dit pepper'n gror

Sist oppdatert:
Norsk konvertitt mener Profetens Ummah tegner et vrengebilde av islam.

OSLO (Nettavisen): - Dette er ikke islam slik jeg kjenner det, sier Yousef Assidiq (24) til Nettavisen. Den unge mannen fra Nøtterøy het Per Bartho Hansen fram til han ble muslim i 2009. Han kjenner Mohyeldeen Mohammad (27), som på en fersk YouTube-video truer Norge og vesten med hellig krig og kaller nordmenn usiviliserte og gudløse skapninger. Assidiq sier videoen og hatbudskapet fra islamistgruppen Profetens Ummah opprører ham.

Postet svar på Facebook
Mandag postet han denne meldingen på sin Facebook-side:

«Jeg ønsker Mohyeldeen Mohammad, Arfan Bhatti og gjengen deres i Profetens Ummah dit peppern gror!!! Jeg begynner å bli så drit lei nå. De kan ta med seg den menneskefientlige, gudeløse, intolerante hatefulle voldsforherligende uakseptable forkastelige fascistiske møkkaideologien sin til et sted så langt unna folk at de eneste som kan bli skadet av den er dem selv. Jeg føler jeg blir kvalm av at de hevder å representere det samme livssynet og religionen som meg!».

- De får tåle kritikk
- De kommer jo med sine utspill offentlig, så de får tåle at jeg svarer dem på en åpen Facebook-side, sier Assidiq til Nettavisen.

Han sier han ikke frykter Profetens Ummah og gjerne tar en diskusjon med dem. Den norske konvertitten har mottatt trusler tidligere, men de kom fra høyreekstremister som truet ham på livet etter at han sa sin mening blant annet om Norwegian Defence League.

Les også: Norsk konvertitt truet på livet av høyreekstremister - politiet henla saken

- Motstandere av hat og vold
Assidiq sier det særlig opprører ham at folkene i Profetens Ummah sier de representerer flertallet av muslimer i Norge, slik det ble formulert da de sist uke holdt en pressekonferanse i Oslo. Han mener det ikke er tilfellet.

- Men de slipper dessverre unna med slike uttalelser. Derfor er det viktig at norske muslimer tar bladet fra munnen, sier han.

- Jeg mener majoriteten av muslimer er motstandere av hat og vold. De fleste imamer jeg har snakket med sier det budskapet som medlemmene i Profetens Ummah forfekter ikke er islam, men politikk, sier han.

Forstår frustrasjonen
- Men er det noe i det Mohyeldeen Mohammad, Egzon Avdyli og de andre i Profetens Ummah sier du er enig i?

- Hvis vi plukker vekk hatet og voldsbudskapet kan jeg se at det har noen poenger. Det gjelder for eksempel om krigen i Afghanistan og Syria. Jeg tror ikke nordmenn flest forstår hvor nært dette er for mange muslimer og hvor sterkt det opprører, sier han om den USA-ledete krigen mot Taliban med mange uskyldige sivile ofre og borgerkrigen i Syria, der president Bashar al-Assad beskyldes for krigsforbrytelser mot sin egen befolkning.

Assidiq sier at retorikken til medlemmene i Profetens Ummah bekymrer ham, slik han også er bekymret for hatbudskapet fra høyreekstremister. Assidiq mener ekstremistene på hver sin fløy har mye til felles.

- Trengs bare én galning
- Vi har sett at det bare trengs én galning. Det trengs bare én islamist eller én høyreekstremist før vi får et nytt 11. september eller 22. juli, sier han.

Han sier han for sin del vil kjempe mot at andre skal definere religion for ham.

- For meg er religion noe personlig og noe jeg selv vil definere. Andre skal ikke få dytte på meg sine oppfatninger, sier han.

Dette er videoen som vekker avsky

I en video som Mohyeldeen Mohammad la ut på nettet nevner han blant annet 22. juli og spør om nordmenn ikke har lært en lekse. «Det er ikke vi muslimer som er de usiviliserte barbariske terroristene, men dere selv som er barbarer, urene, usiviliserte og gudløse skapninger, som sammen med deres allierte har terrorisert og undertrykket uskyldige muslimer, siden fallet av det islamske kalifatet», sier han i videoen.

Se videoen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere