- Billig å lage spill til Wii

Spillutviklerne THQ forteller at kostnadene for å lage spill til Nintendo Wii ikke er i nærheten av dem til PS3 og Xbox 360.

(Spillmagasinet): THQ la fredag frem sitt kvartalsregnskap og avslørte interessante detaljer om utviklingen av spill til Nintendos nye spillkonsoll, Wii.

THQ har en rekke spill under utvikling til Wii, blant annet «SpongeBob SquarePants», «Avatar: The Last Airbender» og spillversjonen av Pixars animasjonsfilm «Cars».

- En av tingene vi liker med plattformen, er utviklingskostnadene. De er ikke i nærheten av hva de er på PS3 og Xbox 360, og det er svært oppmuntrende, forteller THQ-sjefen Brian Farrell ifølge Gamespot.

Likner Gamecube

En av årsakene til de lave utviklingskostnadene er at Wii likner på Gamecube, og at selskapet allerede har en del verktøy og teknologi som kan brukes på Nintendo Wii.

Nintendo har valgt en annen vei enn sine to hovedkonkurrenter Sony og Microsoft med sin nye konsoll. Mens de to andre satser på rå datakraft og slående grafikk, forsøker Nintendo å forandre måten folk spiller på.

Nintendo Wii er en ganske svak maskin sammenliknet med Xbox 360 og PS3, men har til gjengjeld en nyskapende kontroller som registerer hvordan du beveger hånden i luften.

Alt om:Nintendo Wii.

Neppe billigere for deg

Men selv om utviklingen av spill til Wii er billigere, bør du ikke forvente at spillet du kjøper i butikken blir rimeligere, i alle fall ikke om en sammelikner med spill til Game Boy eller Nintendo DS.

Spill til disse konsollene ligger omtrent på nivå med spill til dagens maskiner som PS2 og Xbox 360, men koster en brøkdel å utvikle.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.