RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Billigste lakseoppdretter

Foto: Terje Marøy (Scanpix)
Meglerhus ser ekstremt gode resultater for Lighthouse Caledonia i 2010.

- Fortsatt en av de billigste lakseoppdretterne i vårt univers, det skriver DnB Nor Markets om Lighthouse Caledonia i sin morgenrapport.

Det er særlig i inneværende år at det ligger an til sterke resultater.

- Bevegelsen i volumene fra 2009 til 2010 og lav skatt gjør at 2010 ser ekstremt bra ut, men husk lavere volum i 2011. Likevel er det fortsatt et kjøp, skriver analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets morgenrapport.

Advarselen gjelder at selskapet nå opplever utrolige marginer og en god drift. Hatlebrekke minner om at selskapet kun har opplevd den gode driften i en kort periode, og at den viktige testen vil komme til sommeren. I 2011 vil dessuten skattenivået ligge på mer normale nivåer.

DnB Nor Markets venter at de vil legge frem et driftsresultat før IFRS på 4,8 millioner britiske pund i fjerde kvartal og at det vil gi et resultat per aksje på 0,006 pund. Marginen er ventet å ligge på 6 kroner per kilo noe som er på linje med tredje kvartal. Halvparten av kontraktene er gjort til faste priser.

De skriver også at dårlig vær i fjerde kvartal kan gjøre at det bør ventes at noe av volum fra fjerde kvartal blir flyttet til første kvartal 2010.

Hatlebrekke har et kursmål på 0,55 kroner per aksje i Lighthouse Caledonia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere