RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER (EPA)

- Bin Laden er i Pakistan

Sist oppdatert:
CIA mener de vet hvor al-Qaida-lederen oppholder seg.

På spørsmål fra reportere, svarte direktør Leon Panetta for det amerikanske etterretningsbyrået CIA at de tror Osama bin Laden befinner seg i Pakistan.

- Ifølge den siste informasjonen vi har, oppholder han seg der, sier Panetta ifølge Reuters.

Osama bin Laden har i mange år toppet listen på amerikanernes liste over ettersøkte personer, og etter angrepene mot World Trade Center og Pentagon 11. september 2001, ble jakten på ham trappet opp. Likevel har amerikanske etterretningsstyrker ikke maktet å finne og pågripe ham.

-Stor trussel
- Bin Laden er en av våre høyeste prioriteringer, sier Panetta.

Han sier at han håper de snart kommer til å klare å pågripe ham, og legger ikke skjul på at han fremdeles er en stor trussel.

- Al-Qaida utgjør fortsatt den største sikkerhetstrusselen mot USA, og deres ledere planlegger stadig nye plott mot USA, mener han.

Stadige tv-taler
I løpet av de siste årene har det stadig dukket opp lyd- og videoopptak hvor Bin Laden går kraftig ut mot USA og vesten, senest i forrige uke.

- Obama og hans administrasjon har sådd frø for hat og hevn mot USA, sa Osama bin Laden i en tv-tale som ble sendt på TV-kanalen Al Jazeera for en uke siden.

Les mer: - Obama har sådd frø for hat og hevn

Han sa videre at Obama fortsetter i fotsporene til George W. Bush og ba amerikanerne være forberedt på konsekvensene av politikken til Det hvite hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere