RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden hadde ikke våpen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Osama bin Laden skal ha vært ubevæpnet da han ble skutt og drept.

Amerikanske myndigheter har tidligere hevdet at Osama bin Laden ble skutt og drept da han gjorde motstand under en skuddveksling i boligen i den pakistanske byen Abbottabad søndag.

I tillegg ble det påstått at bin Laden hadde skjult seg bak sin kone. De første meldingene gikk ut på at kona ble skutt og drept da terrorlederen brukte henne som menneskeskjold.

- Brukte kvinne som skjold
Dette ble bekreftet av president Barack Obamas antiterrorrådgiver, John Brennan, under en direktesendt pressekonferanse mandag kveld.

- Det var familie i boligen, og det var en kvinne som var i skuddlinjen som visstnok skal ha blitt brukt som et skjold av bin Laden for å beskytte seg mot skuddene, uttalte Brennan.

Brennan kunne heller ikke med sikkerhet bekrefte at bin Laden hadde avfyrt noen skudd mot de amerikanske spesialstyrkene.

Les også: - Han brukte en kvinne som et skjold
Les også:- Gjemte seg bak sin gråtende kone

Nå opplyser imidlertid offisielle kilder at bin Laden var ubevæpnet under angrepet, og at kona bare ble skadd under skuddutvekslingen.

- Det var en annens kone som ble drept i angrepet, opplyser en offisiell kilde til nettstedet Politico.

- To kvinner ble skutt. Det høres ut som at det har skjedd en forveksling med skjebnene deres, sier den amerikanske offisielle kilden.

- Dette er bare noen timer gammelt, og faktaopplysningene bringes på det rene etter hvert som de involverte avlegger rapport, sier den anonyme kilden.

- Hadde ikke noe våpen
En annen kilde blir sitert på at bin Laden ikke skal ha hatt noen skytevåpen.

- Ut fra det jeg vet, så hadde han ikke noe våpen, sier kilden.

Kilden skal ha bekreftet dette da TV-kameraene ble skrudd av etter pressekonferansen i Det hvite hus mandag kveld.

Kvinnen som ble drept i angrepet, skal ha befunnet seg i en annen del av boligkomplekset da bin Laden ble likvidert av de amerikanske styrkene, ifølge kilder som Reuters har snakket med. Kvinnen er ennå ikke blitt identifisert.

Les også: Bin Laden ble avslørt av én telefonsamtale

23 barn og ni kvinner var til stede i bygningen da angrepet skjedde. Alle er overlevert til pakistanske myndigheter.

- Forvekslet sønnene til bin Laden
Brennan fortalte under pressekonferansen at bin Ladens sønn, Khalid, ble drept i angrepet. Mens i en utskrift fra talen til Brennan kommer det imidlertid fram at det var sønnen Hamza som ble drept i angrepet.

Det hvite hus har ikke kommet med noen forklaring på hvorfor de to sønnene har blitt forvekslet.

Men Brennan gjorde det klart under den TV-sendte pressekonferansen at opplysningene stammet fra rapporter og TV-oversendte bilder fra angrepet.

- Jeg var ikke der, understrekte han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere