RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Ladens enker havnet i slagsmål

Foto: ABC News (faksimile)
Sist oppdatert:
Vaktene skal ha fått ordre om å holde kvinnene atskilt - i tilfelle de dreper hverandre.

Al-Qaida-leder Osama bin Laden (54) ble drept i en amerikansk aksjon i mai måned i fjor. De amerikanske elitesoldatene slo til mot terrorlederens skjulested i den pakistanske byen Abbottabad, hvor han bodde sammen med sine tre koner og åtte barn.

Den yngste enka, Amal (29), skal nylig ha havnet i slåsskamp med den eldre enka Khairiah (61) i et pakistansk fengsel. Basketaket var så alvorlig at fengselsvaktene så seg nødt til å bryte opp slagsmålet, skriver The Sun.

Fengselsvaktene skal onsdag ha fått streng beskjed om aldri å la de to kvinnene oppholde seg på samme rom igjen, i tilfelle den ene dreper den andre, skriver avisen.

Sjalusi og forræderi
Slåsskampen skal ha blitt utløst som følge av at Amal anklaget Khairiah for å ha lekket opplysninger til amerikanerne om hvor Osama bin Laden skjulte seg.

De to enkene har sammen med en tredje enke sittet i varetekt i et pakistansk fengsel i Islamabad siden de ble arrestert etter aksjonen i fjor. Åtte av Osama bin Ladnes 20 barn sitter også i varetekt.

To av enkene skal nå ha blitt erkefiender.

- Amal beskriver Khairiah som bin Ladens sanne drapsmann, sier en pakistansk etterretningskilde til The Sun.

De to kvinnene skal heller ikke ha kommet særlig godt overens da de bodde sammen på skjulestedet til bin Laden.

- Ville ha sex hele døgnet
Den eldste enka Khairiah, som giftet seg med bin Laden på 1980-tallet, skal ha vært sjalu på Amal fordi hun helt klart var Osama bin Ladens favoritt.

- Khairiah anklaget Amal for å henge seg på Osama som en prostituert, som ville ha sex 24 timer i døgnet, sier en pakistansk etterretningskilde.

Den yngste enka, Amal, har selv sagt i avhør at hun var ektemannens favoritt.

- Osama elsket meg mest. Vi pleide å snakke om romantikk, og andre ting med unntak av Al-Qaida, skal Amal ha sagt i et avhør, ifølge lekkede opplysninger fra den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI.

- Hadde mistanke om forræderi
Hun skal også ha sagt i avhør at Osama bin Laden mistenkte at han ville bli angitt av sin egen familie.

- De siste dagene så følte han at amerikanske styrker og deres allierte var på sporet av ham. Han sa at hans død ville bli iscenesatt av enten Khairiah eller familie. Han var klar for dette, skal den yngste enken ha sagt.

Kilder: Daily Mail, The Sun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere