RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Birdsteps viktigste avtale (Ny)

Sist oppdatert:
Birdstep mener de har sikret seg sin viktigste avtale noen sinne etter at de fikk med Nokia. Les intervju med Birstep-sjef Jørgen Bredesen om hvorfor denne avtalen kan bety gjennombruddet for IT-selskapet her
(Ny: Med kommentar fra analytiker Anders Hagen)

Birdstep sendte i dag ut en melding til markedet om at de har fått en global distribusjonsavtale med Nokia. Avtalen går ut på at Nokia sammen med sine snart lanseringsklare smart-mobiltelefoner vil inkludere en prøvepakke med Birdsteps mobile IP-klient.

Gratisversjonen alle kjøpere av Nokia-telefoner får vil vare i fire uker, deretter må de velge om de skal fortsette å bruke programvaren – og dermed betale – eller ikke.

- Dette er den klart viktigste avtalen for Birdstep noen gang, sier Jørgen Bredensen, adm. direktør i Birdstep til iMarkedet.no. Han mener dette kan bli det kommersielle gjennombruddet for Birdsteps IP-klient.

Men det er fremdeles mye som skal på plass. Bredesen forteller til iMarkedet.no at Nokia har kommitert seg til å satse tungt på løsningen, men det er uansett to forutsetninger for at dette blir en suksess.

- Graden av suksess vil bestemmes av to forhold: Det første er hvor lett det er for sluttbruker å bruke applikasjonen. Det andre er hvor mye den markedsføres, sier Bredesen til iMarkedet.no.

Det siste skal Nokia ta seg av. De skal stå for all markedsføringen av applikasjonen og Bredesen forteller at Nokia ser Birdsteps løsning som den viktigste applikasjonen i telefonene som skal leveres.

- Selv om vi synes dette er innmari moro å er det klart at graden av suksess er hvor mange som velger å betale for denne applikasjonen, sier Bredesen. Han forteller at de regner med enn opptaksrate, det vil si en andel av hvor mange som velger å abonnere på løsningen for ett år, på mellom en og 15 prosent.

- Det er et ganske stort sprik mellom en og 15 prosent, men tallet blir høyere dess enklere det er å bruke og dess mer markedsføring som legges i det, sier Bredesen til iMarkedet.no som uansett peker på at det blir høye tall når man ser på antall enheter, som er i millionklassen.

Bestemmer prising

Hos Birdstep jobber de nå iherdig med å prise produktet, og endelig prissetting for et års abonnement er enn å ikke klart.

- Det blir et sted mellom 30 og 50 euro, men vi er ikke helt i mål med det ennå, sier Bredesen til iMarkedet.no.

De første telefonene med Birdsteps løsning blir å kjøpe for forbruker i fjerde kvartal, og selskapet forventer at inntektene fra avtalen begynner å komme i de to siste månedene av fjerde kvartal.

I Nokias første 'Birdstep' telefon vil programvaren bli integrert i selve telefonen, men det er også snakk om å ha programvaren som en CD vedlagt mobilpakken.
Ser ringvirkninger

Bredesen sier til iMarkedet.no at Birdsteps logo vil bli synlige for brukerne av de nye Nokia-telefonene, men forteller til iMarkedet.no at de ikke har noen eksklusiv avtale med Nokia på dette.

Løsningen er laget for mobiloperatørplattformen Symbian, men det vil også bli utarbeidet en løsning som kan integreres med Microsofts sin Pocket PC.

Det betyr at Birdstep også kan bli å finne i andre produsenters mobiler, og Bredesen har dermed kommet et stykke på vei til å få Birdsteps løsning til å bli standard.

Bredesen forteller videre at de ikke kan opplyse om hvor mange enheter som løsningen skal skipes sammen med, eller hvilken modell som vil komme med Birdsteps løsning.

Aksjemarkedet har i alle fall gledet seg stort over avtalen til selskapet, og aksjen er i skrivende stund opp hele 36 prosent.

Skype

Analytiker Anders Hagen i Terra Securities holder med Bredesen i at dette er en gjennombruddsavtale for Birdstep, og mener at Nokia-avtalen vil kunne fungere som en døråpner for andre operatører eller produsenter fremover.

Hagen trekker også frem Skype, som er IP-telefon over mobilen, og mener at Nokias avtale må sees i sammenheng med dette fenomenets oppblomstring.

- For å bruke dette effektivt trenger man en mobil IP-klient, sier Hagen til iMarkedet.no. Hagen forteller til iMarkedet.no at det fort kan bli volumer av dette og forteller at det ble solgt 6,7 millioner mobiltelefoner i første kvartal med Symbian-operatørsystem, men at ikke alle disse har støtte for den teknologien som Birdstep skal legge til rette for.

Men etterspørselen er der ute.

Terra Securities vil nå vurdere kursmål fremover, og har aksjen oppe til vurdering. Birdstep har steget hele 39.7 prosent så langt tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere