- Ble angrepet av taxisjåfør

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ida Wulff sier hun ble skreket til og spyttet på av en taxisjåfør i Oslo.

24.01.11 08:09

(SIDE2:) Natt til lørdag hadde en av Norges største bloggere, Ida Wulff, et ublidt møte med Oslo Taxi. Nå har hun lagt ut en beskrivelse av opplevelsen på bloggen sin. Til Side2 forteller Ida Wulff at hun via sine lesere og venninner har forstått at hun ikke er den eneste som har opplevd ubehageligheter i forbindelse med taxiturer.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Krangel
På vei hjem fra en konsert i Moss ønsket Ida Wulff, ifølge bloggen, å ta taxi fra Oslo sentralbanestasjon sammen med to venner. Wulff hevder at de tre ikke var beruset, men at de bad taxisjåføren kjøre innom en bensinstasjon så de kunne ta ut penger for å fordele det som ville bli en stor taxiregning dem imellom.

Det ville ikke taxisjåføren gjøre. Det utviklet seg til krangel mellom de tre før bilen hadde kjørt en meter da de ville forlate bilen og heller finne en annen sjåfør.

- Taxisjåføren ville ha betalt startprisen for at vi hadde satt oss inn i bilen hans. En av mine kompiser tilbød seg oppgitt å betale den med kort, men sjåføren krevde kontanter, noe som var umulig for oss, sier Ida Wulff.

- Din kjerring!
Wulff hevder at hun til slutt høflig sa at da ville de finne seg en annen bil.

«Taxisjåføren kastet seg rundt som en villmann og prøvde å rekke tak i meg i baksetet mens han skrek: «du din kjerring, du skal faen meg holde kjeft! Jeg skal faen meg ta deg!». Så ropte han noe på morsmålet sitt over radioen, stormet ut av bilen og rev døren opp på min side, helt vill i blikket. Jeg kastet meg over kompisene mine og ut av døren på andre siden, og kom meg ut av bilen», skriver Wulff på bloggen sin.

Hun sier at da hun måtte passere sjåføren for å komme inn på Sentralbanestasjonen, spyttet han på henne.

Til «God Kveld, Norge» sier Wulff at hun gjerne vil sette søkelyset på hendelsene fordi hun mener hun ikke er alene om en slik opplevelse.

- Jeg ringte flere ganger til kompisene mine, ikke minst for å få bekreftet at jeg ikke oppførte meg provoserende eller svarte taxisjåføren frekt da han begynte å bli vanskelig, hevder Ida Wulff til Side2.

Mandag vil hun klage saken inn for Oslo Taxi.

- Hun må klage
- Om dette er riktig, så er det helt utenfor alle normer, sier kommunikasjonssjef i Oslo Taxi, Lars Dolva, til Side2. Han understreker dog at de ennå ikke har mottatt en klage fra Ida Wulff og at de bare kjenner hennes side av historien fra bloggen hennes.

- Som jeg sier generelt så ber jeg henne ta kontakt med våre klagebehandlere mandag, sier han. Olva sier de gjerne kommer til bunns i saken.

Ida Wulff sier til Side2 at hun fortsatt ser likt på hendelsen et døgn etter at den fant sted.

- Jeg var sikker på at han bare var stor i kjeften og kom med tomme trusler, helt til han løp ut av bilen og rev opp døren på min side og nesten hoppet inn i baksetet etter meg, sier hun.

- Du har en ganske direkte og mange vil kalle det en diskriminerende avslutning på bloggen din. Skjærer du ikke alle mannlige taxisjåfører over en kam her?

- Jeg skjærer ikke alle over en kam, jeg vet veldig godt at det ikke gjelder alle. Men det gjelder skummelt mange, noe som er fryktelig skremmende. Taxifirmaene er nødt til å ta ansvar, sier hun til Side2.

- Ikke mange klager
Kommunikasjonssjef Lars Dolva sier at Oslo Taxi ikke pleier å få klager fra kvinnelige passasjerer på sine sjåfører.

- Vi hadde et lite blaff i fjor sommer da flere kvinner med innvandringsbakgrunn som hadde begynt å te seg vestlig, følte at de ble tiltalt på ubehagelig måte, sier han.

Ida Wulff skriver på bloggen sin at hun ikke fikk nummeret på taxien, men at hun vil kjenne igjen taxisjåføren.

- Selv om hun ikke vet hvem det er, vil vi kunne vite hvor bilen var ved å se på taksameteret, sier Dolva.

I fjor mottok Oslo Taxi totalt 4190 klager fra kunder.

LES OGSÅ:

- Taxien kjørte i 160 km i timen

- Trodde han var rallybilsjåfør

Ida Wulff har et kommersielt samarbeid med Mediehuset Nettavisen på sin blogg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag