*Nettavisen* Nyheter.

- Ble avvist av tre kvinner før skytingen

Foto: (Scanpix)

James Holmes, mistenkt for å ha drept tolv mennesker i Aurora fredag, skal ha forsøkt seg på flere kvinner over nettet i dagene før massakren.

30.07.12 12:31

Nettstedet TMZ skrev i helgen at amerikansk politi undersøkte en profil de mener kunne tilhøre James Holmes på et nettsted som brukes til å arrangere sextreff.

Var ikke aggressiv
Nå hevder de også å ha snakket med tre av kvinnene han skal ha blitt avvist av i dagene før han skjøt rundt seg inne på en kinosal i Aurora, Colorado.

En av kvinnene sier at Holmes ikke direkte skal ha bedt om sex, men at han ønsket å slå av en prat. Hun skal ha takket nei fordi han ikke var hennes type.

Til tross for en uskyldig tilnærming sto det på profilen at han har interessert i tilfeldig sex. Profilen er slettet etter at politiet startet startet å etterforske om den var ekte.

Den skal ha blitt opprettet 5. juli og viser bilder av Holmes med det samme oransje håret han hadde under fengslingsmøtet mandag.

Les: - Under rustningen var hele kroppen malt rød

Hva motivet kan ha vært vil ikke hans advokater uttale seg om. Det stilles også spørsmål om Holmes' mentale tilstand.

Han var inntil nylig student ved universitetet i Colorado, der han studerte nevrologi.

Flere kunne dødd
Holmes er mistenkt for å ha drept tolv mennesker og skadet minst 58 andre under premieren av den nyeste Batman-filmen, «The Dark Knight Rises».

Han ble arrestert utenfor kinoen i Aurora og sa til politiet at han var «The Joker» fra Batman-serien. I leiligheten hans fant politiet flere bomber som skulle utløses ved hjelp av snubletråder.

Ifølge CNN var det over 30 hjemmelagede granater og nesten 40 liter bensin i hjemmet hans. Enhver som hadde gått inn døra ville sannsynligvis blitt drept eller hardt skadd.

- Se for deg eksplosjonen, den ville revet ned veggene i leilighetene ved siden av. Flammene ville fyllt hele etasjen, sier en av etterforskerne som har sett bilder fra leiligheten.

Utstyret er nå fjernet og trygt detonert.

Holmes blir formelt siktet neste mandag. De neste to månedene skal statsadvokatene avgjøre om de legger ned påstand om dødsstraff, i samråd med ofre og pårørende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.