*Nettavisen* Nyheter.

- Ble ikke forsøkt dratt inn i bilen

Sandvika (NTB): Politiet vet fortsatt ikke om det er noen sammenheng mellom sakene på Østlandet der folk er blitt forsøkt dratt inn i biler. Onsdagens hendelse i Bærum var ikke så dramatisk som først fryktet.

Politiet fikk ved 20-tiden onsdag melding fra et vitne om at en 14 år gammel gutt ble forsøkt dratt inn i en bil på Bærums Verk. Etter avhør av vitnet er det klart at det aldri var noen kontakt mellom noen i bilen og gutten.

- Det var vel det vitnet fryktet skulle skje, men det var ingen fysisk eller muntlig kontakt med gutten, sier operasjonsleder Asbjørn Bjørnnes i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

- Bilen stoppet litt opp ved gutten og fulgte litt etter ham før den kjørte videre, sier operasjonslederen.

Tirsdag ettermiddag fikk politiet i Asker og Bærum en lignende melding om at en mann i en blå bil forsøkte å lokke med seg en åtte år gammel gutt inn i bilen, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom sakene.

De siste dagene har det vært flere lignende saker. På to forskjellige steder i Drammen sentrum fredag kveld ble to unge kvinner på 19 og 20 år forsøkt dratt inn i biler. I begge tilfellene klarte kvinnene å rive seg løs og løpe fra stedet. Nylig fant det sted to lignende hendelser på Romerike. Der ble to jenter på 13 og 15 år forsøkt dratt inn i biler på henholdsvis Eidsvoll og Fet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.