*Nettavisen* Nyheter.

- Ble ikke popstjerne over natta

Han er lidenskapelig opptatt av musikk, men fremtidsdrømmen inneholder mer. Ukens artist er Tooji.

(biipMag): Tooji er best kjent som programleder på norske MTV, men han har også mange andre personlige sider som ikke er like godt kjent for alle.

  • biipMag vil hver uke presentere en utvalgt artist eller et utvalgt band.

MTV-jobben
Tooji takket mer enn gjerne ja til MTV-jobben da den plutselig dukket opp og han sier til biipMag at arbeidskollegaene er som en familie for ham:

- MTV er kjempemoro. Man møter sykt mye forskjellige mennesker. Spesielt i artistbransjen er det så utrolig mange sterke personligheter som gjør at man blir overrasket støtt og stadig. Det beste med MTV er teamet vårt med både Charlotte, sjefen og resten av crewet. Vi har det alltid fett når vi jobber sammen og er et «dreamteam» og en familie. Couldn't wish for more!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tooji/Facebook

Multitalent
I tillegg til å være programleder har Tooji også gått dramalinjen på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo der han var med i skolerevyen. Han har også jobbet som modell. Likevel forteller Tooji til biipMag at det alltid har vært artist han har ønsket å bli:

- Artistkarrieren er alltid det jeg satset på fra starten, men har jobbet en god del år med å utvikle meg selv som sanger og performer, og plutselig fløy MTV inn døra og tok tak i meg.

Og han legger til: - Jeg er veldig heldig, men jeg må minne mennesker på at selv om jeg først ble kjent som programleder drev jeg med musikken lenge før, så er ikke slik at jeg plutselig skulle bli popstjerne over natta! Jeg har jobbet med dette en god del år.

Videoinnspilling
Tooji holdt nylig audition for å finne dansere som skal være med i hans nye musikkvideoer. Han forteller at det møtte opp folk av varierende art og at det var gøy å prøve seg som dommer:

Tooji om audition: Det var veldig moro å se så mange mennesker med så mange fantastiske kvaliteter!

- Jeg prøvde hovedsakelig å ikke gjøre det til en stor greie, så jeg lagde bare en event på facebook. Det meldte seg på overraskende mange så visste ikke hva jeg skulle forvente. Det kom en god del folk, og det drøyde en del timer før vi var ferdige, men det var absolutt verdt tiden.

- Det var så mye forskjellige mennesker: Alt fra «booty shakere» til hiphop’ere. Det var veldig moro å se så mange mennesker med så mange fantastiske kvaliteter! Det var også litt ekstra moro å sitte som dommer!

- Elegant og sexy
Tooji avslører til biipMag at den første videoen skal spilles inn på designerhotellet Grims Grenka og at den blir ferdig i slutten av oktober. Han forteller også at han er fornøyd med å være den eneste artisten som har fått godkjent å spille inn video der:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tooji/Facebook

- Det er veldig New York-stil over hotellet, med en dæsj norsk og asiatisk over det hele. Kommer til å bli en veldig elegant og sexy video, sier Tooji.

Det er enda ikke avklart når videoen skal slippes. I mellomtiden kan du sjekke ut Toojis musikk og låter på MySpace.

Album?
Album stresser han derimot ikke med:

- Album er ikke det jeg stresser med, alt faller på plass når tiden er omme. Det viktigste er at jeg er fornøyd med soundet og de jeg jobber med. Og det er jeg nå, så hvem vet, sier han hemmelighetsfullt til biipMag.

Er det en ting som bringer mennesker sammen så er det musikk

- Hvor langt håper du å nå med musikken?
- Det er min drøm og mitt mål i livet, så jeg håper at jeg når ut til mange mennesker. Er det en ting som bringer mennesker sammen så er det musikk. Gleden av å kunne få spille foran mennesker og få dem til å danse eller føle rytmen min, gir meg alt. Ingen ting kan slå den følelsen.

Engasjert
Artisten Tooji er også en svært engasjert person og forteller at han ønsker å jobbe innenfor barnevernet og med asylsaker i fremtiden. Han sier til biipMag at han har fremtidsdrømmene klare:

- Drømmen er å kunne etablere meg som artist og bli ferdig med barnevernstudier. Det å kunne uttale seg om og jobbe med mange av barna innen asyl er det som er drømmen min. Det er et stort behov for hjelp innenfor dette området, og spesielt i Norge. Jeg vil gjennom musikken min som en offentlig person i fremtiden kunne ha en kompetanse innenfor barnevern slik at jeg kan uttale meg og fronte mange av asyl sakene som involverer barn. Det er det jeg er ment til å jobbe med!

ANDRE SAKER I SERIEN UKENS ARTIST:
Jennifer Hudson: Fra Idol til Sex og singelliv

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.