RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslo 20030120 Logoer / skilter i Oslo. Trafikkskilt - parkeringsskilt for parkeringshus. EuroPark. Påbudt kjøreretning inn i p-huset - pil til venstre. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Oslo 20030120 Logoer / skilter i Oslo. Trafikkskilt - parkeringsskilt for parkeringshus. EuroPark. Påbudt kjøreretning inn i p-huset - pil til venstre. Foto: Knut Falch / SCANPIX Foto: Knut Falch (NTB scanpix)

- Ble sagt opp fordi jeg var gravid

Sist oppdatert:
Europark sparket kvinne i prøveperioden.

Onsdag føres en noe spesiell sivilrettslig sak for Oslo tingrett.

En 30 år gammel kvinne har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver Europark ved styreleder, etter å ha fått sparken i prøveperioden. 

Kvinnen hevder at den reelle grunnen til at hun fikk sparken var at hun var gravid, noe hun hadde opplyst arbeidsgiver om. 

- Utnyttet systemet
Europark på sin side hevder at kvinnen ble sagt opp fordi hun misbrukte informasjon og utstyr som hun hadde fått i sitt arbeid, og på den måten forsøkte å parkere på parkeringsplasser kontrollert av Europark uten å betale eller bli ilagt kontrollavgift.

- Hun forsøkte ved sin handling å skaffe seg en vinning på arbeidsgivers og ikke minst arbeidsgivers kunders bekostning, anfører selskapet.

Europark anfører også at hun ved å gjøre dette ikke utviste den pålitelighet som er nødvendig for stillingen, og heller ikke nødvendig jobbforståelse eller hensyn til arbeidsgivers kunder.

- Fikk ikke prøve seg
I sitt sluttinnlegg bestrider kvinnen at det forelå grunnlag for oppsigelse i prøveperioden. Hun bestrider også at hun fikk en reell mulighet til å prøve seg i stillingen.

Det fremheves at hun må få relevant tilbakemelding på eventuelle feil, slik at hun har en mulighet til å korrigere arbeidsutførelsen, også arbeidsgiverens egne etiske retningslinjer. 

I tillegg pekes det på arbeidsgivers håndtering av oppsigelsen.

- N.N. (journ. anm.) fikk etter første møte inntrykket av at forholdet var tilbakelagt, inntil hun 18 dager senere mottok oppsigelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere