RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble sittende på biltaket en halvtime

(Privat)
Sist oppdatert:
Store nedbørsmengder det siste døgnet har skapt problemer flere steder på Østlandet.

Trafikken sto i morgentimene onsdag flere steder i Larvik på grunn av mye vann etter regnet i natt, skriver Østlands-Posten.

I krysset Storgata/Stavernsveien ble trafikken dirigert om Langestrand, men ikke alle tok seg tid til å ta omveien.

- En redningsbil fra Falken kom etter hvert, men mannen ble sittende på taket av bilen en halvtime, forteller fotograf Maria Brekke-Jakobsen til Nettavisen.

Hun knipset bildet av den uheldige sjåføren på vei til jobb onsdag morgen. Brekke-Jakobsen måtte selv ta bena fatt rundt krysset, for vannmassene var blitt for store for bilen som ellers kjører henne på jobb.

Trefall og strømstans

Informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi forteller om problemer i hele Vestfold som følge av kraftig vind og nedbør.

- Det kraftige vinden førte til trefall flere steder, men det var stort sett lavspentlinjene det gikk ut over. På det meste var rundt 1100-1200 husstander i Vestfold uten strøm. Det var ikke de store problemene i larvikdistriktet, der rundt 70-80 var uten strøm som følge av uværet. Vi har hatt ekstra mannskaper ute i hele natt, og de fleste hadde strømmen tilbake ved 02-tiden i natt, sier Ruhne Nilssen.

Ifølge Nilssen oppsto de største skadene i Holmestrand og Horten.

Se flere vannbilder hos OP.no her.

Sjeldent mye nedbør

På andre siden av fjorden har ikke situasjonen vært stort bedre. Mandag falt det 38,6 millimeter nedbør over Sarpsborg. Faktisk er dette det nest mest våte døgnet som er blitt målt i Sarpsborg i september siden 1957.

- I 2002 ble det målt 39 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Og i 2006 ble det målt et døgn med 30 millimeter nedbør opplyser statsmeteorolog Bente Wahl til SA.no. Hun opplyser at det er veldig sjelden at det kommer så mye nedbør på Østlandet.

Storm.no melder at regnværet fortsetter, men NVE avblåser flommen. Vannstanden når ikke nivået for flom, men det er fortsatt risiko for jordskred og lokale oversvømmelser.

Sjekk hvordan været ditt blir her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere