RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble voldtatt i svime

Sist oppdatert:
Mens den 19 år gamle kvinnen var i svime, etter å ha falt og slått seg i hodet, skal kameraten hennes han misbrukt henne på det groveste.

Mandag skal den 19 år gamle kameraten forsvare seg mot anklagene i Nordhordland tingrett.

Slo hodet
Det angivelige overgrepet skal ha skjedd i en av Bergens omegnskommuner før jul i fjor. Kvinnen var på nachspiel sammen med vennegjengen, etter at de hadde vært ute og spist på en lokal restaurant. I løpet av natten falt hun på dansegulvet og slo hodet sitt slik at hun ble dårlig. Hun gikk inn på badet og la seg til på gulvet, sterkt redusert, men våken.

Fulgte etter inn på badet
Hennes 19 år gamle kamerat fulgte etter henne inn på badet, og bak den låste døren skal overgrepet ha skjedd. Ifølge tiltalen skal han ha fullbyrdet samleie med henne, uten at hun var i stand til å gjøre motstand. Det var ingen vitner til den angivelige voldtekten.

Brøt opp døren
Den låste døren ble til slutt brutt opp av en annen festdeltaker og hun fant de to på badet, fullt påkledd. Kvinnen som brøt opp døren, gikk da til angrep på kvinnen. 19-åringen ble kjørt hjem av en annen festdeltaker. To dager etter tok hun kontakt med sin fastlege og avla prøver. Klærne hun hadde på seg den aktuelle natten ble avlevert politiet.

- Dobbeltbelastning
I ettertid har kvinnen mistet kontakt med de fleste i vennegjengen, som har tatt kameratens side i saken.

- Det har vært en dobbeltbelastning for henne at vennene har vendt seg imot henne, sier kvinnens bistandsadvokat, Anne Kieding Presthus.

- Ikke skyldig
Den tiltalte 19 år gamle kameraten erkjenner ikke straffskyld og har heller ikke sittet i varetekt for den angivelige voldtekten.

- Jeg tror vi vil vinne fram. Slik jeg vurderer det nå så står vi sterkt, først og fremst på grunn av de vitnesprov som underbygger min klients forklaring, sier mannens forsvarer Helge Wesenberg til iBergen.no.

Kieding Presthus er av en annen oppfatning.

- Vi har tro på at statsadvokaten i Hordaland vil vinne denne saken. Det er en grov sak, fordi man har tillit til sine venner. Man forventer ikke å bli voldtatt mens man er på fest med venner. Min klients trygghetsfølelse er blitt veldig skadd etter denne opplevelsen, sier Kieding Presthus.

Hun vil kreve en erstatning begrenset oppad til 100.000 kroner for sin klient, når saken starter mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere