RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir best med Yoga

Sist oppdatert:
Verdensmesteren i bodyboard, Kira Llewellyn, avslører hvorfor hun er godt trent og blir verdensmester: Yoga.

(Side2:) Det er ikke alle forunt å være verdensmester, og selv om sporten bodyboarding ikke er den største i Norge er det ikke verdens enkleste sport å vinne.

Sporten stammer fra den tidligste formen for å surfe for bølger, mest sannsynlig fra Hawaii, og ideen er at man ligger på et lite brett og surfer på bølgene - omtrent som de som står oppe på brettene. I tillegg vil du merke elementer fra skateboard, i hvert fall når det gjelder triksene som gjennomføres.

Yoga hjelper
Verdensmesteren i sporten i 2006 var den 22 år gamle Kira Llwellyn fra Australia. Hun har drevet med bodyboarding siden hun var 11 år gammel og har en enkel forklaring på hvorfor hun har blitt så god:

- Når du møter press og må ta et valg, så kan du finne meningen eller grunnen bak som gir deg en løsning, eller dytte problemene utover og gjøre det vanskeligere for deg selv og andre. Det er ikke det letteste i verden, så jeg bruker yoga for å meditere og komme meg over problemene.

Yoga er mellom seks og syv tusen år gammel form for meditiasjon og praktiseres i dag over hele verden. I Bergen er det blant annet en yogaskole (ekstern lenke).

Se flere saker om yoga og trening nederst i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere