RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kommunalsjef for barn og unge sier at det skal være like stor stas å begynne på skolen i år som tidligere år, og at elevene ikke vil bli møtt med flagging på halv stang.
Kommunalsjef for barn og unge sier at det skal være like stor stas å begynne på skolen i år som tidligere år, og at elevene ikke vil bli møtt med flagging på halv stang. Foto: Arild Hansen (Telemarksavisa)

- Blir ikke møtt med flagg på halv stang

Sist oppdatert:
- Det skal være like stor stas for førsteklassingene å begynne på skolen i år som tidligere år. De skal ikke bli møtt med flagg på halv stang og sørgebånd.

Det sier kommunalsjef for barn og unge, Inger Lysa til Telemarksavisa.

Årets skolestart vil bli spesiell sett i lys av terrorangrepene som rammet Norge 22. juli. Så tirsdag møtte kommunalsjefen alle rektorene i grunnskolen i Porsgrunn, for å diskutere ulike tiltak i forbindelse med skolestart.

Lignende rektorsamling skjer i Skien torsdag, opplyser leder av oppvekstutvalget, Hedda Foss Five (Ap).

- Det vil være minnemarkeringer ved alle skolene i Skien. Barn er ulike, de reagerer ulikt og har ulike behov. Så det vil bli gitt tilbud etter ønsker og behov. Men vi retter stor oppmerksomhet og bruker mye ressurser på dette arbeidet i tiden framover, sier Foss Five.

Stor stas i 1. klasse
Ved skolestart skal det være en felles regi på markeringen på ungdomstrinnet i Porsgrunn.

- Her skal elevene samles, rektorene vil si noe ord - og ellers vil minnemarkeringen preges av sang, lys og blomster, som vi har sett ved lignende markeringer. For elevene fra 10 år og oppover, kan dette temaet oppta dem så mye, at hver enkelt skole og lærer kan sette av tid til å prate om dette i fellesskap, forteller Lysa.

På barntrinnet vil markeringen og andre tiltak være noe annerledes.

- Her blir det ikke et felles opplegg. Det skal være like stor stas for førsteklassingene å begynne på skolen i år som tidligere år. De skal ikke bli møtt med flagg på halv stang og sørgebånd. De yngste skal få svar på spørsmål når de har noe på hjertet.

Barnehager og SFO
Mange barn har alt begynt i barnehage og skolefritidsordninger etter ferien. Neste uke er alle tilbake. Og i den forbindelse har Porsgrunn og Skien kommune sendt brev til alle barnehager, skoler og skolefritidsordninger med konkrete råd om hvordan ansatte og foreldre kan snakke med barna om terrorangrepene.

- Den er ment som en god og nyttig veileder, sier kommunalsjef for oppvekst i Skien, Grete Gjelten.

Flere nyheter fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere