RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vibeke Johnsen, Mediehuset Nettavisen

- Blir kvalt av infantile sms

Sist oppdatert:
Jon Niklas Rønning forsikrer likevel at han elsker Facebook-generasjonen. Ta vår test.

(SIDE2:) Komikeren Jon Niklas Rønning har skrevet en hel bok om Generasjon Facebook, eller Y-generasjonen som den også er blitt kalt. Rønning, best kjent som en del av Bye og Rønning, med kompisen Anders Bye, har dissekert hva det vil si å være tenåring på 1990-tallet.

  • Du er en del av Generasjon Facebook om du oppdaterer profilen din med «is...våken» hver morgen.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mellomstasjon
Han mener 90-tallets tenåringer hadde lite å skryte av. Tiåret var en mellomstasjon. Mens tenåringene fra 60-tallet kan briske seg med at de ikke husker noen ting og 80-tallets fjortiser hadde både japp og a-ha, hadde 90-taller'ne verken mobil, internett og de tok fremdeles opp musikk på kassett.

  • Du er en del av Generasjon Facebook om du er 33 år, har fullført jusstudiet, fått deg jobb i advokatfirma og lurer på om du kanskje istedet skal begynne med stand-up.

- Internett hørte vi om på teknisk museum og jeg var 18 år da jeg fikk min første mobiltelefon, sier Jon Niklas Rønning til Side2. Mandag kveld hadde han sleppfest der han selv komikervant leste fra boken og ledet gjestene i Aschehougs storstue gjennom en rekke musikalske innslag som Bare Egil Band og Siri Nilsen.

TA VÅR STORE TEST: Er du i Facebook-generasjonen?

Mulig derfor hans generasjon bare har eksplodert i det sosiale, digitale universet med Facebook og Twitter?

  • Du er en del av Generasjon Facebook om du kler de som Amy Winehouse selv om du er gutt.


Meg, meg, meg
- Det som kjennetegnet Generasjon Facebook først og fremst er denne voldsomme markedsføringen av hvert aspekt av livet deres, mener Rønning. Han mener også, mer seriøst, at det finnes nokså mange som har 1200 venner på Facebook, men ingen å drikke kaffe med på fredager.


  • Du er en del av Generasjon Facebook om du diskuterer hvor store idioter menneskene i Paradise Hotel er, uten å innse hvor idiotisk det i det hele tatt er å bruke tid på serien.

Og han innrømmer, der han sitter med en kledelig, men ikke så Facebook-aktig tversoversløyfe (jeg har pyntet meg, og det er alt jeg fant i skapet) at han er mer observatør enn deltaker selv.

Redd for å bli hekta
- Jeg er redd for å bli hekta, sier han. Men mener det er symptomatisk for hans generasjon at de holder på å bli kvalt av det han kaller infantile sms'er om hvorvidt de liker pizza eller burger best.

Han mener det er et paradoks i at hans generasjon og for øvrig de som vil henge seg på, dyrker seg selv så voldsomt, men bruker liten tid på å forstå seg selv. Eller verden rundt seg.

- Når verden aldri er større enn en 50 tommers flatskjerm, er det noe som ikke er riktig, mener han.

Men selv mener komikeren Jon Niklas Rønning at han har fått det beste av sin generasjon, selv uten Facebook og Twitter.

Og om han ikke vil på Facebook, kan han glede seg over at han har en egen fanklubb der inne, som de selv sier «Gruppa for fans av Jon Niklas Rønning, Norges søteste komiker! ».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere