RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir sykere av NAV

Sist oppdatert:
En tidligere NAV-ansatt mener NAV ofte gjør brukerne sykere.

Den ansatte som skriver under pseudonymet David Friman slipper i dag boka « NAV fra innsiden». I den kommer han med kraftig kritikk mot NAV, som han mener har har gått i fei retning i lang tid, skriver Dagbladet.

Mannen har valgt å være anonym av frykt for reaksjoner fra arbeidsgiveren.

- Behandler brukerne dårlig

«Nav-ansatte tør ikke kritisere sine ledere», «Nav gjør mange brukere sykere», «saksbehandlere bør gjøres ansvarlige for sine saksbehandlingsfeil» og «Nav skylder på brukerne, men har ofte mye av skylden selv», er noen av påstandene i boka.

– Nav gjør brukerne sykere ved å ofte behandle dem dårlig og ved å utsette dem for et ganske sterkt press. Nav arbeidet bildet som tegnes her. Mitt inntrykk er at ansatte og ledere i Nav er genuint opptatt av å gi mennesker muligheter, sier forfatteren til avisa.

Han mener NAV ønsker å være mindre regelstyrt, men at de har blitt mer regelstyrt siden alt blir mer standardisert og NAV ansetter regelstyrte saksbehandlere.

Forvrengt bilde

– Ofte følger disse reglene til punkt og prikke og fokuserer veldig på målbare resultater, men ofte ikke kvaliteten.

Forfatteren mener også at direktoratsledelsen i NAV ofte får et forvrengt bilde av etaten.

– Tilbakemeldingene som kommer fra brukerne rapporteres videre fra saksbehandler på en måte som ofte gagner ham selv. Det hele dysses ned og utvannes og forvrenges slik at toppledelsen ikke får et bilde av hva som er realiteten, sier han til avisen.

Tjenestedirektør i NAV, Bjørn Gudbjørgsrud kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Det er nesten umulig for meg å kommentere en anonym persons påstander, fordi kritikken er veldig generell. Han må selv stå for sine opplevelser, det er vanskelig for meg å si noe på dem. Det jeg kan si er at jeg kjenner meg ikke igjen, sier han til Dagbladet


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere