- Blodet boblet ut

Foto: MMS-foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

- Jeg kunne ikke snakke uten å holde for såret, for blodet boblet ut, forklarte småbarnsmoren som ble knivstukket i halsen av en kamerat på nachspiel.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): Det fire centimeter lange arret på halsen forteller mye om skrekkopplevelsen hun hadde i fjor høst, da hun ble knivstukket i sitt eget hjem. Onsdag fortalte hun om episoden under rettssaken i Bergen tingrett.

Kranglet ikke
Hun hadde møtt den tiltalte 25-åringen på utestedet Inside i Bergen. De kjente hverandre fra før og hun tilbød ham å overnatte på sofaen hos henne. I leiligheten hennes på Laksevåg var det god stemning dem imellom og praten gikk lett. Men alt forandret seg ved 06-tiden om morgenen, etter at han hadde gjort tilnærmelser mot henne og hun avviste ham.

Mens kvinnen ble sittende i stuen, gikk 25-åringen ut på kjøkkenet og hentet en stor kjøkkenkniv.

- Helt uten foranledning, ingen krangel eller diskusjon, så stakk han meg med kniven. Jeg spratt opp av stolen, men skjønte ikke hva som foregikk. Da jeg snudde meg, så jeg han sto der med kniven i hånden og da forsto jeg, fortalte kvinnen i sin vitneforklaring.

- Han smilte etterpå
- Virket han sint, spurte statsadvokat Jarle Golten Smørdal.

- Nei, han var ikke hissig. Han smilte og så nesten ut som en liten gutt. Da jeg prøvde å snakke til ham, kom det bobler ut av såret og jeg måtte presse hånden på det for å kunne si noe. Jeg pekte på bilder av barna mine, for å få ham til å slippe meg ut av leiligheten, men han sa han ikke brydde seg. Han mente jeg bare kunne gi opp livskampen, for han hadde truffet pulsåren og jeg ville snart dø.

Ropte unnskyld
Tobarnsmoren fortalte at kameraten sto i veien for utgangsdøren og gjentok bare at han ville drepe henne. Han ville kjenne hvordan det føltes å drepe. Til slutt kastet hun stuebordet over ham og rømte ut. Der løp hun fra dør til dør i bygningen for å få hjelp. Mens hun løp, hørte hun 25-åringen rope etter henne «Unnskyld. Det var ikke meningen.» Til slutt ble hun tatt hånd om av en nabo, og fikk ringt etter hjelp. På sykehuset fikk hun beskjed om at hun var heldig som var i live.

- At en person nesten gjorde slik at barna mine skulle vokse opp uten meg, det er totalt utilgivelig, sa hun ampert i retten.

Er husredd
I ettertid har hun blitt redd for å sove om natten og har av og til kniv liggende under madrassen. Hun har også måttet oppsøke psykolog, som skal vitne under rettssaken.

Den 25 år gamle kameraten innrømmer å ha knivstukket kvinnen, men hevder han ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Han erkjenner derfor ikke straffskyld etter tiltalen, som er drapsforsøk. Dersom han dømmes risikerer han ti års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.