RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bloggen er som livet

SELVERKLÆRT NERD: - Jeg er livredd for å miste tittelen som verdens største nerd, sier Christina.
SELVERKLÆRT NERD: - Jeg er livredd for å miste tittelen som verdens største nerd, sier Christina. (Privat)
Christina (19) er dagens blogger.

(SIDE2): Side2 har valgt ut 25 norske blogger fra Blogglisten.no som på en eller annen måte skiller seg ut fra mengden. Bloggene vil bli presentert en og en i løpet av 25 dager. I dag har vi tatt en prat med Christina.

Besøk bloggen hennes her:
http://www.christinafraas.com

Hvordan vil du selv presentere din blogg?
- Bloggen min er "ikke-kategoribar". Jeg skriver om hverdagen, personlige meninger, sko og klær og påfunn. Som jeg har skrevet i margen min "bloggen er som livet, til tider givende og andre ganger crap". Mange blogger slik men jeg mener min er hyggeligere enn mange i sin klubb. Nesten som en godtepose. Noen innlegg av kvalitet, som den mørke sjokoladen. Noe av høyere fjasefaktor, som de rosa/blå sure flaskene. Noen ganger kan du treffe noe du vil tro er en kinapuff, men som viser seg å være sjokolade med ROSIN. Men det kan jeg love deg at er skjeldent. Alt i alt; Min blogg er en liten prosent av meg puttet i en scrapbook, med min vri på scrappingen. Det har'un!

Hvem er du/dere som står bak bloggen?
- Det er jeg, nitten år gamle Christina Fraas som står bak bloggen. Jeg er akkurat ferdig med tre år medier og kommunikasjon på videregående og jobber på gina tricot på grensen i Oslo. I motsetning til mange har jeg ikke en anelse om hva jeg skal drive med fremover, men kjenner jeg meg selv rett blir det noe av meg også en dag. Frem til den dagen jeg blir søkkrik og får meg en "bloggmanager" som utformer bloggen min for meg kommer jeg til å sitte bak denne skjermen og gjøre det selv. Nerd i beste velgående.

Hvor mye kontakt har du med dine lesere?
- Jeg har "leserdag" hver tirsdag her på Nesodden, hvor leserene mine fra rundt om i Norge kommer på besøk i hagen min, drikker te og spiser muffins. Ufattelig hyggelig. Neida, det er ikke helt sånn, men jeg skulle ønske det. For de er fantastisk hyggelige og snille med meg. Jeg har oppfordret leserene mine til å kommentere mer på bloggen siden smilet mitt blir en cm bredere for hver flotte kommentar som popper inn. På en god dag har smilet mitt nådd to ganger rundt hodet. Ser dere det for dere? Mindre pent, men ufattelig koselig.

Hva er den viktigste grunnen til at du fortsetter med blogging?
- Jeg ser at det nå er min plikt å svare "trangen til å tømme hodet, at jeg liker å ta bilder og alle de fine kommentarene". Selvsagt er det viktige elementer, men i bunn og grunn er jeg jo livredd for å miste tittelen min som verdens største nerd. Altså, jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å bli verdensmester i noe annet, så en glede må jeg få lov til å ha.

Hva er ditt beste bloggtips til andre?
Jeg er sær:

- Ha et ryddig design

- Bruk samme størrelse på bildene i ett innlegg

- Skriv så lett leselig og med så få skriveleif som mulig

- Om du satser på at flere en naboen og katten leser bloggen din så ikke bruk hundre navn. "Jeg og Lars dro til Hege og der var Ole. Så gikk Ole til Therese, som ville til Hege. Men Hege hadde snakka med Gunn som var sur på Jon.". Jeg sluttet å lese på "Hege".

- Aldri et innlegg uten bilde

- Ikke omtal deg selv som verdensredder, superhelt eller viktig fordi noen leser bloggen din. Blogg er bra, men det er fortsatt bare blogg.

- Pass på hva du sier/skriver

- Ikke syt etter kommentarer i hytt og pine, det er slitsomt

Jeg skal ikke påstå at blogger jeg leser fyller alle disse kriteriene, ellermin for den saks skyld. Men det er slike punkter jeg gjerne irriterer meg over ved andres blogger og i tillegg prøver å tenke over selv.

Hvilke tre blogger utenom din egen vil du anbefale?
- Bare tre? Det blir vanskelig. Da skal jeg velge tre blogger jeg leser som ikke er på de norske topplistene og som representerer forskjellige typer blogging:

Lars tan.. Haha. NEIDA. Karlas Closet
- Jeg kunne drept for garderoben hennes. Dama har helt rå stil og vi burde kysse føttene hennes for at hun deler dette i en blogg. Helt ærlig leser jeg skjeldent hva hun skriver. Ikke fordi jeg ikke gidder, men fordi jeg blir så opptatt av antrekkene hennes, skoene hennes og håret hennes. Cool mama.

Fransis
- Fransis er en av mine beste venner og bak sauen på hodet hans skjuler det seg en.. Sjokoladebolle! Neida, en hjerne. Ganske vanlig på den fronten. Men - bloggen hans, den er ikke like aktiv som de store superbloggene, men når fransis leverer et nytt bidrag til bloggverdenen er det alltid morsomt og sjarmerende. Verdt å bloggkolle.

MY MILKY TOOF
- Denne bloggen oppdaget jeg for ikke lenge siden. Hvem som driver den aner jeg ikke og det er jo litt spesiell i disse vise-frem-seg-selv-på-en-blogg-tider. De fleste blogger om seg selv, mens denne bloggen handler om de to tennene Lardee og ickle. Bra og gjennomført påfunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere