RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blu-ray-koden er knekt

Sist oppdatert:
Kopibeskyttelsen på begge formatene i DVD-krigen ser nå ut til å være knekt.

Rett før nyttår var det et faktum at kopibeskyttelsen på HD DVD-formatet var knekt av en hacker som kalker seg muslix64.

HD DVD og Blu-ray benytter begge teknologien Advanced Access Content System (AACS). Selv om det er vesentlige forskjeller på hvordan disse er implementert på formatene, så har de fleste regnet med at det bare skulle være et tidsspørsmål før også beskyttelsen på Blu-ray ble knekt.

Nå hevder muslix64 at han også har knekt koden på det konkurrerende formatet med hjelp av en annen bruker på forumet til Doom9. Det som kanskje er mest imponerende er at han klarte dette uten å ha tilgang til en Blu-ray-spiller.

På forumet har han lagt ut et relativt godt hint på hvordan har fått det til ved hjelp av analyse av minnet på datamaskinen, men noe program er ikke gjort tilgjengelig slik at andre kan teste det. Løsningen skal dog være svært likt BackupHDDVD-programvaren han har laget tidligere.

Det er viktig å påpeke at det er AACS-beskyttelsen på platene som er knekt denne gangen, ikke det ekstra «beskyttelseslaget» BD+ som kan implementeres på Blu-ray-plater.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere