RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Boeing håper å kunne fly Dreamliner igjen i mars

Washington (NTB-Reuters): Flyprodusenten Boeing jobber med å løse problemene med Dreamliner-batteriene og håper å være i luften igjen i mars, ifølge Wall Street Journal.

Amerikanske luftfartsmyndigheter tillater at et Boeing 787, et såkalt Dreamliner, kan fly fra Texas til selskapets anlegg i Washington - uten passasjerer.

Dreamlinere i hele verden ble satt på bakken i midten av januar etter at det begynte å brenne et batteri i et fly i Boston i USA og et fly i Japan måtte nødlande på grunn av en lignende hendelse.

Boeing jobber nå med å gjøre endringer i 787-batteriet som har skapt store problemer for produsenten. Det norske flyselskapet Norwegian har bestilt åtte Dreamliner-fly som skal brukes til langdistanseflyginger.

Wall Street Journal skriver at de har snakket med offentlige tjenestemenn og kilder i Boeing som konkluderer med at de i beste tilfelle kan være tilbake igjen på vingene i mars.

Men Boeing vil ikke kommentere opplysningene, og produsentens største kunde, All Nippon Airways, har kunngjort at de må kansellere 1.887 planlagte flyginger fra 1. mars til 30. mars, noe som påvirker 25.000 passasjerer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere