*Nettavisen* Nyheter.

- Boko Haram-sympatisører i Nigerias regjering

Abuja (NTB-AFP): Nigerias president Goodluck Jonathan sier at det er flere sympatisører av den militante islamistgruppa Boko Haram i både regjeringen, rettsvesenet og sikkerhetstjenesten.

- Noen av dem er i den utøvende delen av maktapparatet, noen i den lovgivende delen, mens noen til og med befinner seg i rettsvesenet, sa presidenten under en gudstjeneste for de væpnede styrkene i hovedstaden Abuja søndag.

Han beskriver dagens situasjon som verre enn under borgerkrigen på slutten av 1960-tallet, der over en million mennesker ble drept.

- Under krigen kunne vi forutsi hvor det neste angrepet ville skje. Situasjonen i dag er langt mer komplisert, sa han i talen.

Boko Haram, som kjemper for innføringen av islamsk sharialov i Nigeria, sier de står bak en rekke angrep mot kristne i Nigeria de siste ukene. Siden jul er over 80 mennesker drept.

Nigeria er Afrikas mest folkerike land med rundt 160 millioner innbyggere. Rundt halvparten er kristne, den andre halvparten muslimer. De fleste kristne bor sør i landet, mens muslimene er i flertall i nord. I mange lokalsamfunn lever kristne og muslimer side ved side uten konflikter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.