*Nettavisen* Nyheter.

- Bolepress blant tenåringer

Foto: (Scanpix)

Idrettsutøvere helt ned i 16-års alderen bruker anabole steroider i Fana. Presset til å bruke doping er stort.

Det hevder en 17-åring i Fanaposten.

- Jeg vet om mange som har brukt eller bruker anabole steroider. Alle er i 16 til 20 års alderen, sier gutten som ønsker å være anonym til avisen.

Han forteller at det er ganske vanlig å bruke de prestasjonsfremmende tablettene efedrin, som ofte har blitt brukt som slankemiddel. Tablettene har samme egenskaper som amfetamin. Salg og kjøp av efedrin er ulovlig, unntatt etter resept av lege.

Likevel skal det være en smal sak å få tak i dopingmidler i ungdomsmiljøet i Fana. Ifølge 17-åringen er anabole steroider spesielt utbredt i treningsstudioer i området. Tenåringene er gjerne motivert av å få muskler og se bra ut. I forbindelse med fotballkamper skal efedrin være et populært hjelpemidler for de unge spillerne, og presset på å bruke doping skal være stort.

I juni testet en 17 år gammel juniorspiller positivt for doping i en fotballklubb i Fana. Saken blir nå utredet før den skal opp til påtalenemden i Antidoping Norge, som vil avgjøre om forholdet skal anmldes til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Det er NIF som avgjør skyldsspørsmålet og eventuell utestenging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag