Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bombingen av Homs verre enn noensinne

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Homs (NTB): Bombardementet av den syriske byen Homs var onsdag enda kraftigere enn dagen før. Nå øker frykten for at regjeringsstyrkene skal rykke helt inn i byen.

Folk i Homs er bitre, fortvilte og oppgitte, ifølge BBCs korrespondent Paul Wood. De har mistet håpet om at noen vil hjelpe dem, og vet ikke hva de skal gjøre. Samtidig er frykten stor for at regjeringens stridsvogner snart vil rulle inn i byen.

Snikskyttere holder fortsatt stand i bygninger rundt i byen, men innsatsen deres synes fånyttes mot granatene, bombene og maskingeværilden fra regjeringsstyrkene. Ifølge Wood er det største håpet knyttet til at regjeringshæren skal smuldre opp fra innsiden.

BBC-journalisten er en av få utlendinger som de siste dagene har oppholdt seg i byen. Tirsdag kveld kom han seg ut i en pause i bombingen, og onsdag rapporterte han fra utkanten av byen samtidig som han holdt kontakt med kilder lenger inne. Kilder som tidligere hadde vært ute i gatene for å rapportere, våget da ikke å gå ut.

Syriske aktivister sa onsdag at regjeringsstyrker har drept minst 67 mennesker i de nye angrepene, men opplysningene lar seg ikke bekrefte, og det går mange rykter i byen på grunn av den uoversiktlige situasjonen. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!