*Nettavisen* Nyheter.

- Bør slappe mer av

Foto: Thinkstock

Norske foreldre har unødvendig dårlig samvittighet.

(SIDE2): Norske foreldre har dårlig samvittighet fordi de føler at de ikke bruker nok tid til lek med barna sine. Det viser en ny undersøkelse gjort på vegne av leketøysbedriften Mattel.

Den samme undersøkelsen viser at det er liten grunn til den gnagende samvittigheten, ettersom norske foreldre i dag leker mer med barna sine enn noensinne.

- Slapp av
Forfatter og spesialist i barne- og ungdomspsykologi, Elisabeth Gerhardsen, mener at foreldre bør legge ambisjonsnivået lavere, og heller inkludere barna sine i mer hverdagslige sysler.

- Foreldre er gode til å gi seg selv dårlig samvittighet. Det er store krav til hvordan vi skal være som foreldre. Slapp av! Det er ikke mulig å gjøre alt man burde gjøre, sier Gerhardsen i en pressemelding.

Det er hovedsakelig kreative aktiviteter som maling, dekorering og tegning foreldre ønsker å bruke mer tid på å gjøre sammen med barna.

Gerhardsen mener at det er nettopp kreative aktiviteter man bør bruke mer tid på, fordi det både gir en hyggelig felles stund og er uavhengig av klokka.

Økt interesse
Mattel, som er verdens største leketøysbedrift, bekrefter også en økende interesse for kreative leker og spill.

- Vi ser en tendens til at barn og foreldre etterspør leker som igangsetter kreativitet, og som er like morsomt for voksne som for barn. Det virker som foreldre synes det er viktig å kunne delta aktivt i barnets lek, og det skjer automatisk når vi er kreative sammen med barna, sier Martin Bang, markedssjef i Mattel i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.