RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Botox kan kutte følelsene

Foto: MARIO VEDDER
Sist oppdatert:
Ikke bare rynkene som forsvinner, mener forskere.

(SIDE2:) Forskere ved Barnard College i New York har undersøkt de følelsesmessige reaksjonene fra personer som bruker Botox og Restylane og de som ikke gjør det.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Målte reaksjoner
Ved å vise de ulike prøvekaninene videoer med negativt og positivt innhold målte de den emosjonelle reaksjonen og altså ikke ansiktsuttrykket.

Forskerne ville prøve teorien om at ansiktsgrimaser kan sette i gang følelser mentalt hos mennesket. Med andre ord at om du smiler, forteller du hjernen at du er litt glad og ikke bare omvendt. At du smiler når hjernen forteller deg at du er glad.

De mener at personer som hadde fått injisert Botox eller Restylane reagerte merkbart mindre følelsesmesig enn de som lot rynker være rynker.

LES OGSÅ:Botoxeksplosjon i Oslo

Sender svakere signaler
- En person som har injisert Botox responderer på samme måte som andre på for eksempel en trist film. Men personen har mindre bevegelse i ansiktsmusklene, og dermed sender musklene svakere eller færre signaler tilbake til hjernen som tolker ansiktsuttrykket. Det var det som ga oss ideen at vi kunne teste hvorvidt ansiktsgrimaser kan påvirke følelsene våre, sier psykolog Joshia Davis ved Barnard College til LiveScience.

Forskerne konkluderer med at hjernebølgene hos de med Botox var betraktelig mindre aktive enn hos dem som ikke kosmetisk hadde endret på utseendet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere