RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- BP skjønnmaler oljeutslipp

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters-AFP): Oljegiganten BP beskyldes for å skjule de virkelige konsekvensene av utslippet i Mexicogolfen.

- Vi kan ikke stole på BP. Det er åpenbart at de har holdt de virkelige konsekvensene av dette utslippet skjult, sier Edward Markey, leder for energi- og miljøkomiteen i Representantenes hus i USA.

BP hevdet først at det lekket 1.000 fat olje om dagen ved ulykkesstedet i Mexicogolfen, før anslaget raskt ble oppjustert til 5.000 fat.

Uavhengige eksperter som har undersøkt en video av utslippet, mener imidlertid at mengden olje i realiteten er minst ti ganger så stor. Gigantiske «oljeskyer» langt under havoverflaten får forskere til å tvile på anslag som kun er basert på observasjoner over vann.

Under en høring i Representantenes hus onsdag hevdet ingeniørprofessor Steve Wereley at så mye som 120.000 fat olje kan lekke ut hver eneste dag.

- Jeg ser ingen mulighet for at selskapets beregninger er riktige, sa Wereley. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere