*Nettavisen* Nyheter.

- Bra vær i området

Det er bra vær i området som leteaksjonen etter Tomas Olsson skal gjennomføres. Det forteller Frode Høgset som befinner seg på Mount Everest.

Frode Høgset i World Wide Vikings befinner seg nå i Advanced Base Camp på nordsiden av Mount Everest. Han kan fortelle om bra vær der i øyeblikket.

- Det er ganske bra, enkelte lette snøbyger og stort sett opphold og sol. Det er god utsikt oppover mot toppen, med lite vind i dag også. Nå mot kvelden er toppen innhyldet i skyer, noe som er helt vanlig. Redningsaksjon burde det være godt forhold for.

- Været generelt på Everest har vært bra i år, med lite vind. Det har vært muligheter for toppen i mesteparten av mai. I fjor var det først mot først i slutten. Værmeldinga er like bra i seks-sju dager framover, sier Frode Høgset til TV 2 Nettavisen.

Realist
Han håper at leteaksjonen får et lykkelig utfall, men at han samtidig er realist i forhold til det.

- Sjansene er veldig små. Det er nå gått to døgn siden det skjedde. Det er en mulighet til å overleve et fall. Men å overleve to døgn i den kulden som er her, skal godt gjøres.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frode Høgset forteller videre at alle er preget av det som har skjedd.

Flere dødsfall
- Vi er opptatt av det her. Det har også vært andre dødsulykker her. Det første som skjedde i dag var at ekspedisjonslederen vår i dag fortalte i plenum til frokost om det som hadde skjedd med Thomas. Og det går innpå oss her. Man får et litt annet syn på det som vi driver med når sånne ting skjer, forteller Frode videre til TV 2 Nettavisen.

Frode forteller at han ikke har sett noe til Tormod Granheim i camp`en han befinner seg. Selv om enkelte medier melder om at han skal befinne seg der.

- Jeg har ikke sett Tormod her, men det kan hende han er her likevel. Det er et stort område som camp`en ligger i. Han kom jo ned på en litt annen kant av fjellet enn langs den vanlige ruta på nordsiden. Men jeg har ikke sett eller hørt noe om ham, avslutter Frode Høgset til TV 2 Nettavisen.

Offisielt har seks personer omkommet under forsøket på å nå verdens høyeste fjell. Ytterligere to personer skal i følge ubekreftede meldinger være døde. Over 150 har stått på toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.