*Nettavisen* Nyheter.

- Brann Stadion var aldri aktuelt for Bruce

Foto: CHIP SOMODEVILLA

Brann har lovet at de kommer til å arrangere to storkonserter på Brann Stadion i år. Les hvorfor Bruce Springsteen aldri var aktuell.

22.01.09 09:44

(iBergen.no) - Det er ikke vi som har sagt at det skal arrangeres to storkonserter på Brann Stadion i 2009, og akkurat for denne konserten var det aldri et tema for Springsteen å spille på Brann Stadion, sier daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, til iBergen.no.

Les mer: - Har visst det siden desember

- Han (Bruce Springsteen red.anm.) har en del kontraktsmessige og praktiske forhold som utelukker Brann Stadion. Koengen er vi trygg på at funker og har gjort konserter der noen ganger nå. Store artister har ikke råd til å gamble med å prøve en ny arena, forklarer han.

Grønt lys for storkonserter
Dermed skal arrangørene på Brann Stadion ha noe virkelig stort i emning dersom de har planer om å overgå Bergen Lives program i sommer som inneholder storkanoner som Coldplay, Depeche Mode, Eagles og «The Boss». Brann Stadion fikk før nyttår dispensasjon fra reguleringsplanen og grønt lys for å arrangere konserter med en publikumskapasitet på 30.000 i 2009.

Klubben har bare arrangert én konsert tidligere, da kanadiske Bryan Adams kom på besøk i 2004. Daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, legger ikke skjul på at de kunne ønsket seg legenden fra New Jersey.

- Selvfølgelig ville vi jublet dersom Springsteen hadde kommet til Stadion, men flere forhold umuliggjorde dette. Vi kan blant annet ikke ha to påfølgende konsertdager på naturgresset, det ville gått alvorlig ut over spilleflaten, sier han til iBergen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brann vil ikke røpe om de er nær ved å sikre seg artister til de to bebudede konsertene.

- Vi overlater all kontakt med artister til agentene. Det er heller ikke slik at vi har levert fra oss en ønskeliste på artistnavn. Imidlertid har vi en omforent forståelse med agentene på hvilke type artister som egner seg for vår arena. Agentene ser ikke stadions manglende konsert-CV som et stort problem, men det er åpenbart at en god CV vil virke positivt inn i kampen om de store navnene, forklarer Reistad.

- Verdens største
Bergen Live har på sin side opparbeidet seg en solid CV med artister de siste årene. Både Rolling Stones, Metallica, Eric Clapton, Kiss og REM har besøkt Bergen. Til sommeren kommer altså både Eagles, Depeche Mode, Coldplay og Bruce Springsteen.

- Vi har vært heldig å få lære oss faget på dette nivået. Vi har lært utrolig mye av Live Nation som vi samarbeider med, som er den største konsertarrangøren i verden og i tillegg har vi gjort greie jobber når vi har hatt disse konsertene. Artister ser hva vi har fått til i Bergen de siste årene, sier han.

Hvordan rangerer du Bruce Springsteen opp mot de andre konsertene dere har hatt?

- Jeg tar ikke for hardt i når jeg sier at han er verdens største nålevende liveartist. Ingen andre trekker så mange folk som han kan, det er det ingen tvil om, sier Nes.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.