*Nettavisen* Nyheter.

- Brannen vil blusse opp igjen

Foto: NTB Scanpix

Lensmannen i Flatanger tror det er sannsynlig at den vil blusse opp igjen.

28.01.14 18:33

Brannvesenet hadde tirsdag ettermiddag bedre kontroll over brannene som herjet ved bebyggelsen, men lensmann i Flatanger Nils Roger Duna frykter at det kan blusse opp igjen.

- Vi antar at det er noenlunde under kontroll nå, men det er avhengig av vinden. Erfaringsmessig vil det blusse opp igjen, sier Duna til NTB.

- Ingen får dra inn

En branngate er opprettet tvers over halvøya som er rammet. Brannmannskapene driver nå både med slokking, etterslokking og vakthold.

Så langt er et område på 15 kvadratkilometer svidd av. Hvor mange bygninger som er rammet, og hvor mange av disse som er boliger, vil tidligst bli klart onsdag, sier lensmannen. Før det får heller ingen dra inn for å sjekke hvordan det står til med deres hus.

- Først må det være sikkert å dra dit. Når det er forsvarlig, og det skjer under kontrollerte former, skal vi selvsagt ikke hindre noen, sier han.

- Ingen savnet

Det ble tidlig klart at ingen folk var skadd eller savnet i brannen. Duna forteller at brannvesen og politi gikk fra hus til hus mandag kveld for å sjekke, ikke minst i den mange hyttene i området.

- Det er en liten plass med få innbyggere, og de har god kontroll over hvem som bruker hyttene. Ingen har meldt at de savner noen, så vi er så sikre som vi kan bli på at ingen er i husene, sier Duna.

Lensmannen sier politiet nå også har kunnet begynne å prioritere etterforskningen. Målet er å finne årsak og arnested, og hvor stort skadeomfanget er.

- Det blir et langvarig og nitid arbeid, med så mange hus som er rammet, understreker han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.