RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Breivik er fornærmet

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fikk beskjed om psykiaternes konklusjon i kveld.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik ble tirsdag ettermiddag fraktet fra Ila fengsel til politihuset på Grønland i Oslo, der han ble fortalt at han vurderes som utilregnelig av rettspsykiaterne.

- Han sa at han hadde fryktet denne konklusjonen, men han trodde ikke det ville skje. Han sa at han er fornærmet over rettspsykiaternes konklusjon, sier politiadvokat Christian Hatlo til nrk.no.

Tidligere tirsdag presenterte statsadvokatene Svein Holden og Inga Engh konklusjonen fra de rettssakkyndige om Anders Behring Breivik var utilregnelig da han 22. juli begikk terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

- Observanten var psykotisk på tiden for de påklagede handlinger, og han var psykotisk under observasjonen. Konklusjonen er altså at han var utilregnelig, sa Holden om rapporten fra de rettsoppnevnte psykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim.

Blir denne konklusjonen stående, kan ikke Breivik dømmes til en vanlig fengselsstraff, men til tvungen psykisk helsevern.

- Nå får vi se hva kommisjonen kommer frem til, og om den blir stående er det klart at saken har tatt en helt ny vending, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad til NRK.

Les også: - Breivik er utilregnelig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere