RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Breivik innrømmer løgn i brev til pressen

Oslo (NTB): I sitt åpne brev til norske aviser innrømmer terrortiltalte Anders Behring Breivik at den hemmelige tempelridderordenen han har hevdet å være en del av, aldri har eksistert.

Det skriver Dagbladet, som skal være en av tre norske mediebedrifter som har fått et brev fra Breivik tilsendt i posten. VG omtalte onsdag først det 38 siders lange brevet. I posten til Dagbladet kom det en håndskrevet beskjed fra Breivik der det står at han ikke har hatt kapasitet til å distribuere brevet til flere enn de to omtalte og ABC Nyheter, men at det i utgangspunktet var ønskelig at flere skulle få brevet.

Mens VG skrev at Breivik vil angripe 200 punkter i den første rettspsykiatriske erklæringen, melder Dagbladet at Breivik innrømmer å ha løyet om ordenen «Knights Templar».

«Beskrivelsen min av Knights Templar med medaljesystemet, uniformsystemet, ordineringsritualet, prinsipp- og kodeks-systemet, tittelsystemet, organisasjonssystemet er ikke noe mer enn et forslag for et fremtidig organisatorisk system. Det er således IKKE et eksisterende system», skriver Breivik.

Medforsvarer Vibeke Hein Bæra har frarådet Breivik i å sende brevet.

- Vi har frarådet ham sterkt å sende det ut og har brukt mye tid på å forklare hvorfor. Vårt hovedmål er klart: Å kjempe for å få ham erklært tilregnelig. Da ønsker vi å få disse spørsmålene ordentlig belyst i retten, sier Bæra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere