RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Breivik skulle kjøpe diamanter i Liberia

(Politiet)
Sist oppdatert:
Vitne med nye opplysninger.

En 39 år gammel mann hevder at terrorsiktede Anders Behring Breivik dro til Liberia i 2002 for å kjøpe diamanter, men at drømmen om raske penger fikk en brå slutt i form av en pistol mot tinningen.

Den 39 år gamle mannen som hevder dette har vært inne til avhør. Mannen nettpratet med Breivik en sommernatt i 2004 eller 2005 etter å ha blitt kjent gjennom et diskusjonsforum på internett, skriver VG.

– Han betrodde meg at han dro til Afrika for å kjøpe bloddiamanter. Der ble han truet på livet. Han fikk en pistol mot tinningen og det var like før det ble trukket av, sier 39-åringen, som ønsker å være anonym.

Flere av Breiviks nære venner har også forklart seg om at Breivik har fortalt dem om ulovlig diamanthandel og reisen til Liberia. Politiet bekreftet i forrige måned overfor NRK at besøket i Liberia fant sted i april for ni og et halvt år siden.

Politiet gransker fortsatt dette sporet, men har hatt utfordringer med å få informasjon fra myndighetene i Liberia.

– Vi ettergår alle reisene hans for å se om det er hold i forklaringene hans, sier politiadvokat Christian Hatlo.

I sitt manifest nevner Breivik Liberia-turen. Men han påstår at turen var en dekkhistorie for å skjule reisens egentlige formål, nemlig et møte med en serber som Breivik omtaler som en stor krigshelt som skal ha drept mange muslimer i kamp. Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at Breivik fortsatt holder fast ved denne forklaringen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere