*Nettavisen* Nyheter.

- Breivik tilpasser forklaringen etter mediene

Foto: (Paul Weaver, Nettavisen)

Terrortiltalte Anders Behring Breivik tilpasser forklaringen sin ut fra det som står i mediene om saken hans, sier forsvarer Geir Lippestad.

24.03.12 17:31

Tønsberg (NTB): Fredag deltok han i en debatt på den årlige journalistkonferansen Skup i Tønsberg. Temaet for debatten var blant annet de mange lekkasjene til mediene under terrorsaken, skriver fagbladet Journalisten.

- Lekkasjene må stanses, var Lippestads klare beskjed til de mange journalistene i salen, og ikke minst til politi og advokatkolleger.

Forsvareren nevnte blant annet hva som skjedde da den første rapporten fra de psykiatrisk sakkyndige ble kjent.

- Det førte til at min klient ikke ville snakke med andre sakkyndige. For øvrig leser han alt om saken i avisene og tilpasser sin forklaring etter det som står der. Ikke minst når det gjelder det mediene har skrevet om at han skal være tilregnelig. Det tar han som et tegn på at journalistene og han selv er på linje, forklarer Lippestad.

Poenget han vil få fram er at lekkede dokumenter kan påvirke rettsprosessen, men han klandrer ikke journalistene som bruker dette materialet. Han er heller ikke tilhenger av å bruke straff mot medier som trykker lekket taushetsbelagt materiale. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.