*Nettavisen* Nyheter.

- Brillene er en del av personligheten min

BRILLER: Anders Bakke har bare hatt disse brillene siden mai, men allerede har de blitt en del av personligheten hans. Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Side2 spurte bebrillede Oslo-folk hva brillene betyr for dem.

16.07.09 09:47

(SIDE2:) Definerer brilledesignet brillebrukerens personlighet? Bytter man briller etter humøret? Hvorfor bruke briller når man kan bruke kontaktlinser?

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Det er mye å undre seg over når det kommer til briller - et hjelpemiddel som har blitt til motetilbehør og som kan få fram det som er spesielt karakteristisk med en person. Det går til og med falske brillebrukere rundt der ute. Folk som ikke trenger briller, men som vil bruke brillene til å uttrykke personligheten sin.

I USA er det et velkjent triks å ta på briller når du skal på jobbintervju, fordi man visstnok blir sett på som smartere og mer seriøs med briller - og britisk aksent for de amerikanerne som tør prøve seg der.

Les: – De kaller meg brillejenta

Side2 tok turen til Grünerløkka i Oslo for å spørre de brillefine om brillebruken deres.

haavard skaftnes briller specsavers
haavard skaftnes briller specsavers

Håvard Skaftnes (33)

- Vet du hva, disse lette jeg etter veldig lenge, Wayfarer-brillen i Buddy Holly-stil. Men da Ray-Ban flyttet solbrilleproduksjonen til Italia ble herrebrillene veldig feminine. Så for et par år siden begynte de å produsere store Wayfarer-briller igjen, og da var jeg rask til å skaffe meg dem, knekke ut solbrilleglassene og få satt inn glass med styrke. Jeg er veldig glad i disse brillene, sier Håvard, som har et par sportsbriller hjemme som sjelden blir brukt etter at han kjøpte Wayfarer-modellen for nesten to år siden.

ia soderberg briller specsavers
ia soderberg briller specsavers

Ia Söderberg (27)

- Jeg har brukt briller ganske lenge - siden 4.-klasse, tror jeg. Da sto jeg litt ut fra mengden, og var litt nerdete. Men nå er det jo veldig trendy, og jeg synes det er bra å kunne forandre looken og bruke kontaktlinser hvis man vil, sier Ia, som har tre par briller. Disse er fra Red or Dead.

anders-bakke briller specsavers
anders-bakke briller specsavers

Anders Bakke (28)

- Brillene har blitt en del av personligheten min. Nå har jeg bare disse, som jeg har hatt siden mai. Før det hadde jeg et smalere par, som ikke definerte meg som person på samme måte. Nå har jeg mye bedre selvtillitt, spøker Andres, som har brukt briller i 13 år.

Tone \Vestøl briller specsavers
Tone \Vestøl briller specsavers

Tone Vestøl (51)

- Briller er noe man har på nesa når det er nødvendig. Jeg har to par, et som jeg bruker til lesing og disse, som er progrssive, noe som gjør det lettere å gå rundt ute. Hadde jeg hatt på meg de andre nå ville jeg nok snublet. Jeg har brukt briller siden 20-årene, men i begynnelsen var det bare snakk om lesebriller, sier Tone, som fikk med seg fire innfatninger hjem og lot venner bestemme hvilken som passet best til henne.

lars-christian sten briller specsavers
lars-christian sten briller specsavers

Lars Christian Stene (37)

- Briller er et nødvendig onde. Jeg prøvde linser i et par-tre år, men jeg fikk så tørre øyne. Jeg er nærsynt, så jeg bruker brillene hele tiden. Jeg har bare et par av gangen, og disse har jeg hatt i et et halvt års tid. Jeg tror brillene definerer meg, men prøver å velge briller som ikke er så veldig synlige, selv om disse kanskje er litt synlige, sier Lars Christian.

Side2 skal i samarbeid med Specsavers kåre Norge nye brillemodell i konkurransen «Specsavers årets brillemodell 2009».

Fram til 14. august kan alle norske brillebrukere over 18 år melde seg på. Og allerede er det mange spente brillebrukere som har sendt inn sine bilder.

LES OGSÅ: Du kan bli brillemodell

Har du også lyst, så er det ennå ikke for sent. Her kan du melde deg på, eller du kan stemme på andre deltakere.

Annonsebilag