*Nettavisen* Nyheter.

- Briller er det første folk ser

Foto: Paul Weaver (Side2)

Gok Wan mener alle burde ha minst to par briller.

(SIDE2:) - Det er en helt ny verden for brillebrukere nå. Plutselig har man råd til å kjøpe mer en ett par, sier kjendisstylist Gok Wan entusiastisk til Side2.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Vi møter programlederen kjent fra TVNorge-serien «How to look good naked», i forbindelse med finalen i «Årets Specsavers Modell» i London.

Les mer: - Hun er mye penere i virkeligheten

Gok er Specsavers ansikt utad og er kjent for sine briller. Han har til og med lansert en «Nasjonal brilledag» i Storbritannia, der han oppfordrer alle til å bruke brillene sine med stolthet.

Bør ha to
- Det viktigste er å ha et eierforhold til brillene dine. Vi kjøper et par sko, en veske eller en jakke, men så kan vi skifte etterpå og bruke et annet par sko, eller en annen veske. Når det gjelder briller så har folk flest bare ett par, påpeker han.

Selv synes han folk bør ha minst to par; ett til hverdags og ett til fest, men det viktigste er allikevel selvtilliten.

Les mer: Takker vennene for seieren

- Det er veldig viktig å vise personligheten din gjennom hvilke briller du velger. Du må vise stilen din og at du er selvsikker. De kommer alltid til å være det første folk ser. Folk ser deg rett inn i øynene og må gjennom disse innfatningene først, sier han.

Dramatisk forandring
Han er superfornøyd med at briller har blitt kult, og ikke minst billigere og dermed lettere å eksperimentere med.

- Brilleverden har forandret seg dramatisk de siste årene. Før måtte man betale mange tusen kroner for et par briller uansett hvordan de så ut. Grillene var veldig dyre og uten personlighet. Men nå med billigkjedene har det blitt mye rimeligere og man får et mye støre utvalg, sier han.

- Nå har man råd til å kjøpe flere forskjellige par og all denne eksperimenteringen har igjen blitt tatt opp i de store motehusene, der mange, inkludert Dior, Chanel og Dolce & Gabbana, nå har sine egne brillekolleksjoner, sier han.

Må skille seg ut
- De produserer alle sammen briller nå og de har dem også med i reklamekampanjene sine. Dette er fordi briller har blitt en viktig og integrert del av folks antrekk, mener han.

Gjennom jobben får han sekkevis med briller og skifter ut sin egen stil cirka hver tredje måned. Og det er ikke hvilke som helst han velger å pryde ansiktet sitt med.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sandra Mu

- Det viktigste for meg når jeg velger briller, er om jeg kommer til å skille meg ut. Jeg tåler ikke tanken på å bare være vanlig. Jeg vurderer også om de kommer til å forårsake en twist på resten av antrekket mitt. Har jeg på meg treningsutstyr for eksempel, så vil store, tykke briller forandre hele antrekket. Det liker jeg.

Perfekt syn? Null problem
Den han ser mest opp til av alle kjente brillebrukere er skuespillerinnen Diane Keaton.

- Hun kjenner alderen sin og hun kjenner stilen sin. Brillene hennes er underdrevet og funksjonelle, men de ser fantastisk ut på henne.

Fortviler du over at det ikke er noe i veien med synet ditt når som briller er så trendy? Ingen grunn til bekymring. Gok lover nemlig at å bruke briller bare som moteaccessory er helt i orden.

- Da det for lenge, lenge siden ble populært med pels i motebildet, er jeg helt sikker på at noen tenkte «herregud, den dama har en rev rundt halsen. Hva tenker hun på?». Men fordi det ble brukt som en statement, en ytring, så ble det akseptabelt. I steinalderen var det en nødvendighet, nå ble det en ytring. Slik er det med briller også. De er noe ekstra, de er bare funksjonelle i tillegg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.