- Briller er kult!

Elma (23) kan bli årets brillemodell. Du kan også melde deg på.

14.06.10 14:30

(SIDE2): - Som barn hadde jeg ikke dårlig syn, men fikk det etter en undersøkelse hos optiker da jeg ble bedt om å bruke briller, noe jeg gjorde. Men jeg gråter ikke over sølt melk, hallo, briller er kult!, sier Elma Liliegren (23) til Side2.

Hun er en av mange som allerede har meldt seg på konkurransen «Årets brillemodell» som arrangeres av Specsavers og Side2. Det er publikum som stemmer fram finalistene, og til slutt kåres vinneren av en fagjury.

Du kan også delta i konkurransen ved å klikke her

Les bakgrunn for saken her:Vil du bli modell?

- Jeg har rett og slett meldt meg på for å prøve meg, jeg elsker briller, både vanlige, solbriller og alt!, forteller Liliegren.

- Betyr mye
Som barn unngikk 23-åringen å bruke briller på grunn av mobbing, men nå betyr brillene mye for henne.

- Brillene mine betyr mye for meg. Et par briller er ikke bare briller, man har sine favoritter. Man må liksom føle seg vel i de, og blir vant til de, forklarer hun.

- Gøy å bli tatt bilder av
Også Besiana Dobra (21) har meldt seg på brillekonkurransen, og for henne er brillene et moteaccessoar.

- De brillene jeg bruker er mine lesebriller, men det er så lavt styrke i de at jeg kan bruke de som et mote-accessoar, forteller hun.

Hun er fornøyd med hvordan brillene kler ansiktet hennes, og innrømmer at de er viktige for henne.

- Når jeg først kjøpte de så kjøpte jeg de fordi jeg skulle bruke de når jeg ble sliten i øynene av å lese, men det var også veldig viktig for meg at jeg kledte de og at de var moteriktig, forklarer hun.

Hvorfor har du meldt deg på konkurransen?

- Fordi det er så mange som har påpekt at jeg kler briller, og det syns jeg selv også. Så da tenkte jeg bare, hvorfor ikke?

Den 21 år gamle brillebrukeren er derimot usikker på om modellyrket er noe for henne.

- Jeg har aldri meldt meg på slike konkurranser før, så dette er første gang. Om jeg ser for meg en fremtid som modell, aner jeg ikke. Jeg har ingen erfaring, men jeg syns det er gøy å bli tatt bilder av.

Meld deg på konkurransen her.

- Brilleslange
Selv om kvinnene er i overtall når det gjelder antall påmeldte, er det en del gutter som også har tatt sjansen. En av disse er Magnus Knudsen Bjaastad (21). Han bruker briller nesten hver dag.

- Jeg fikk meg noen nye briller når jeg begynte på studier. Det ble en del lesing og da fant jeg ut at jeg trengte lesebriller. Jeg valgte briller som er moderne nå, så jeg bruker det som et moteaccessoar, samtidig som jeg trenger de. Jeg tror de fleste av de som velger seg briller i dag, velger noe som er «in», sier han.

Som mange av de andre påmeldte husker han hvordan brillebrukere ble stemplet som barn.

- Jeg brukte ikke briller som barn, men når jeg tenker tilbake på barndommen når det gjelder brillebruk så var det i mitt miljø ikke noe kult å bruke briller. De ble da kalt ofte «brilleslange» og «nerd». Men i dag så bruker jeg briller frivillig. Det er jo kjempe kult også!, sier han.

Han synes det hadde vært kjempegøy å gå videre i konkurransen, men er usikker på om han har mulighet for å slå gjennom som modell.

- Tanken har vært der, men det er ikke noe lett å slå gjennom som modell, spesielt ikke for gutter. Men en fremtid som modell høres spennende ut!, sier han.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Kopierte tegneseriefigur
En annen gutt blant de håpefulle brillebrukerne er Amir Shaheen (23). Han bruker sine briller ganske ofte, og mener de er med på å fullfører stilen hans.

- Jeg er ganske opptatt av mote. Jeg bruker forskjellige plagg, og da bruker jeg briller som accessoar. Det er noe som fullfører hele plagget mitt, forklarer han.

Han var ikke så stor fan av briller som barn, men han hadde en periode i livet da brillene fikk en betydning for han.

- Det var en liten periode hvor jeg løp rund og kopierte favoritt tegnefiguren min, Johnny Bravo. Han pleier å bruke svarte briller i den serien, og min bror hadde kjøpt briller til meg som var ganske like. De brukte jeg til nesten enhver anledning. Da følte jeg meg virkelig som Johnny Bravo, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shaheen har lyst til å blir modell, og ser denne muligheten som en sjanse til å lykkes.

- Jeg meldte meg på fordi jeg synes det er en sjanse for meg som har lyst å bli modell. Og ja jeg ser gjerne på meg selv om modell i fremtiden, innrømmer han.

Modelldrøm
En annen som går med en modelldrøm i magen er Linn Spets (21).

- Jeg har litt erfaring som modell, og syns både konkurransen og premiene var spennende. Jeg ser gjerne for meg en fremtid som modell. Det er en drøm jeg har hatt lenge, forklarer hun.

Selv om hun ikke trenger briller, bruker hun de ofte, og synes de kan løfte et antrekk betraktelig.

- Jeg bruker briller som en accessoar. Synes noen modeller er så fine, at jeg nesten skulle ønske jeg trengte dem, sier hun.

Se de andre påmeldte her og meldt deg på her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.