RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Broren min ville beskytte islam

Dzhokhar Tsarnaev, 19, suspect #2 in the Boston Marathon explosion is pictured in this undated FBI handout photo. Police on April 19, 2013 killed one suspect in the Boston Marathon bombing during a shootout and mounted a house-to-house search for a second man in the suburb of Watertown, Massachusetts.
Dzhokhar Tsarnaev, 19, suspect #2 in the Boston Marathon explosion is pictured in this undated FBI handout photo. Police on April 19, 2013 killed one suspect in the Boston Marathon bombing during a shootout and mounted a house-to-house search for a second man in the suburb of Watertown, Massachusetts. Foto: HANDOUT (Reuters)
Sist oppdatert:
Hardt skadd terrormistenkt avhøres ved sykesengen.

Den hardt skadde Dzhokhar Tsarnaev (19) sier i politiavhør at det var hans bror, Tamerlan (26), som tenkte ut og planla terrorangrepene, melder CNN.

Tamerlan ble drept under den dramatiske pågripelsen i Boston-forstaden Watertown fredag.

- Handlet alene
Dzhokhar hevder at brødrene handlet alene, og at de ikke sto i ledtog med internasjonale terrorgrupper.

Dette opplyser en talsmann for amerikanske myndigheter.

De avhørene som så langt er foretatt av Dzhokhar Tsarnaev, stemmer med det inntrykket man har hatt av at de gradvis er blitt mer fundamentalistiske, uten å stå i ledtog med andre.

Ville beskytte islam
Dzhokhar sier Tamerlan ville beskytte islam mot angrep, ifølge talsmannen.

Men myndightene understreker at mye arbeid gjenstår før man kan være sikker på at det ikke var flere involvert.

Tsarnaev er blant annet tiltalt for å planlegge og bruke masseødeleggelsesvåpen med dødelig utfall. Han var kraftig neddopet under forhørene og måtte ha pustehjelp. Men dommeren, Marianne Bowler, mente likevel han var tilstrekkelig våken og i en slik mental tilstand at forhørene kunne gjennomføres, ifølge CNN.

Nikket med hodet
Under forhørene svarte Tsarnaev for det meste ved å nikke med hodet. Ved én anledning svarte han ved å uttale ordet «nei». Det var da dommeren spurte ham om han hadde råd til en advokat. Tsarnaev har fått oppnevnt en offentlig advokat.

I forhørene har Tsarnaev blitt spurt om brødrene hadde mer våpen, bomber og sprengstoff enn det politiet har funnet til nå, og om det var flere involvert i angrepene, sier en kilde med nær kjennskap til forhørsprosessen til CNN.

Skuddskader
Tsarnaev har skuddskader i hode, nakke, bein og i en hånd, ifølge FBI-dokumenter.

Han har mistet mye blod, og kan også ha mistet hørselen etter smell fra en type eksplosiver som politiet brukte for å tvinge Tsarnaev ut fra båten der han ble oppdaget.

Det er uklart om Tsarnaev ble skadet under pågripelsen natt til lørdag, eller under skuddvekslingen tidligere på dagen fredag, som endte med at hans eldre bror Tamerlan ble drept.

- Planla flere drap
En talsmann for Boston-politiet, Ed Davis, sier at brødrene hadde store mengder håndvåpen og eksplosiver da de ble stanset, og at dette tyder på at de planla flere angrep.

- Jeg kan ikke tenke meg andre årsaker til at de hadde dette i sin besittelse annet enn at de ville angripe flere og spre mer død og ødeleggelse, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere