RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Broren tvang henne til å ta på selvmordsvest

Foto: Noor Mohammad (AFO)
Sist oppdatert:
Spozhmai (10) ble oppdaget iført sprengstoffvesten ved en politisperring.

KANDAHAR (NTB-AFP): Politiet i Afghanistan leter etter en mann fra Taliban som skal ha tvunget sin ti år gamle søster til å ta på seg en vest full av sprengstoff. Det er uklart hvorfor sprengstoffet ikke eksploderte.

Jenta skal selv ha forklart at hun valgte å ikke utløse ladningen. Men den afghanske nyhetskanalen Tolo meldte tirsdag at hun ikke fikk mekanismen som skulle fått sprengstoffet til å gå av, til å virke.

Etterforsker saken
- Vi har oppnevnt en egen gruppe som etterforsker denne saken, sa Omar Zwak, talsmann for guvernøren i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

- Gruppen skal forsøke å finne jentas bror og far, tilføyde han.

Jenta, som heter Spozhmai, ble oppdaget iført sprengstoffvesten ved en politisperring i Khanashin-distriktet i Helmand. Hun sa at broren hadde beordret henne til å gjennomføre en selvmordsaksjon, men at hun bestemte seg for ikke å adlyde ham.

Taliban avviser
Hun tilføyde at hun dumpet vesten i en elv, før hun ble tatt hånd om av politiet. Taliban er tidligere blitt anklaget for å bruke smågutter til å utplassere veibomber og til å gjennomføre selvmordsangrep, men avviser disse beskyldningene. (©NTB)

VIDEO: Se nyhetsinnslag fra franske iTele om jenta her.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo
Afghanistan : Spozhmai, 10 ans, forcée de commettre un attentat suicide - 07/01/14 à 12h00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere