RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brorskapsleder møtte diplomater

Kairo (NTB-Reuters): En gruppe vestlige og arabiske utsendinger har besøkt den fengslede nestlederen Khairat al-Shater i Det muslimske brorskap i Egypt, ifølge statlige medier.

Nyhetsbyrået MENA siterer en «informert» kilde som sier at utsendingene som prøver å forhandle fram en slutt på Egypts krise, fikk tillatelse fra statsadvokaten om å besøke Shater i fengsel. Møtet skal ha startet ved midnatt natt til søndag og vart i en time.

Tidligere meldte den arabiske satellittkanalen Al Jazeera at utsendinger fra USA, EU, Qatar og De forente arabiske emirater skulle møte Shater, som ble pågrepet få dager etter at hæren avsatte hans partifelle Mohamed Mursi fra makten 3. juli. Egypts innenriksdepartement benektet imidlertid opplysningene.

De arabiske og vestlige diplomatene har de siste dagene vært i samtaler med flere av Mursis allierte og representanter for den militærstøttede overgangsregjeringen i et forsøk på å løse krisen i Egypt.

I tillegg til å være Brorskapets nestleder anses forretningsmannen Shater for å være bevegelsen fremste politiske strateg. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere